Πυρά προς τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλοντας ότι φέρει την πλήρη ευθύνηση για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας»

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, . Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης, σημειώνεται πως άν και «σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν προτεραιότητα” και ότι δεν θα υπάρξει “ούτε ένα ευρώ μείωση στις αποδοχές τους”, η ωμή πραγματικότητα είναι διαφορετική».

Όπως σημειώνουν, ο κ. Καμμένος «επιτρέπει και αποδέχεται την νομοθέτηση του Υπουργείου Εργασίας (πρόσφατος νόμος Αχτσιόγλου, άρθρο 3), για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δίχως προηγουμένως να έχει λάβει γνώση και να αντιδρά σχετικά. Δίνει, για ακόμη μια φορά, “βορά” στο Υπουργείο Εργασίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον γνωρίζει ότι το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο Αχτσιόγλου, επιφέρει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, των λοιπών κρατήσεων και της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς ως μη συντάξιμης αποδοχής.πιτείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλειά τους, καθώς δεν έχει υλοποιήσει ακόμη το ισχύον, από 1η Ιανουαρίου 2017, νέο μισθολόγιο, καθυστερώντας την έκδοση κανονιστικών πράξεων».

Καταλήγοντας, οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι είτε πρόκειται για ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα του Υπουργού, είτε για κοροϊδία των ενστόλων «το μόνο που ενδιαφέρει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι η καρέκλα του».