Πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα οι μαθητές του Κοσκινά και του 1ου Δημοτικού Παλαμά

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΙΜΑ

Οι σεισμικές δονήσεις «πλήγωσαν» όμως και το Δήμο Παλαμά, όπως έχει καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών». Το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά έχουν κριθεί προσωρινά μη λειτουργικά αλλά επισκευάσιμα.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Παλαμά κ. Γιώργου Σακελλαρίου, της Αντιδημάρχου κ. Ουρανίας Φούντα, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Αθανασίου Μπότα και των δύο Διευθυντών των σχολείων κ.κ. Γατσογιάννη και Δασκαλόπουλου προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ώστε οι 26 μαθητές του Κοσκινά και οι 102 του Παλαμά να συνεχίσουν δια ζώσης τα μαθήματά τους.
Όπως αποφασίστηκε, οι μαθητές του Κοσκινά θα συνεχίσουν τελικά τα μαθήματά τους πρωί- απόγευμα στο υπόλοιπο σχολικό κτίριο που δεν έχει υποστεί ζημιές. Παράλληλα με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών (τύπου προκάτ).
Σε ότι αφορά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, τα μαθήματα τη Δευτέρα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, ενώ για την υπόλοιπη εβδομάδα οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στο χώρο του 1ου Λυκείου (μάλιστα λεωφορείο θα τους μεταφέρει από και προς το 1ο Δημοτικό). Την ίδια ώρα θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου εκδηλώσεων στο νέο κτίριο που υπάρχει στο 1ο Δημοτικό ώστε τελικά εκεί να συνεχιστούν τα μαθήματα.
Τέλος με τηλεκπαίδευση θα γίνουν αύριο τα μαθήματα και στο σχολείο της Ιτέας. Εκκρεμεί ο έλεγχος από το κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών που θα γίνει τη Δευτέρα.