Στην 20η μέρα του μπαίνει σήμερα ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Σήμερα (15.03.2022) οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εκφράσει αισιοδοξία πως τα πράγματα πάνε «αρκετά καλά».

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Ρωσία συνεχίζει το ασφυκτικό σφυροκόπημα στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Μαριούπολη κι άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις συντάραξαν στο κέντρο του Κιέβου, ενώ οι σειρήνες του συναγερμού ήχησαν τουλάχιστον δυο φορές στην Οδησσό μέσα σε λίγες ώρες.

Ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών· οι πρώτες πληροφορίες που έδωσαν κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, την ώρα που οι μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία επιδιώκει να περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός, δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Πλήγμα σε δεκαπενταώροφη πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζούσαν σε αυτή, στη δυτική συνοικία Σβιάτοσιν, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ προκάλεσε επίσης μεγάλη πυρκαγιά.

«Δύο άψυχα σώματα βρέθηκαν επιτόπου», κατά την ίδια πηγή, ενώ διασώθηκαν 27 άλλοι ένοικοι του κτιρίου.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα πρόσωπο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Πηγή: newsit.gr