Κρίσιμη η κατάσταση στην Εύβοια με τις φλόγες να συνεχίζουν να απειλούν χωριά και οικισμούς, με την κυβέρνηση να αποφασίζει την πιο ενεργή συνδρομήτων Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Στο χωριό Κεχριές οι κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια τους καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ασταμάτητο και έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια με τις καμπάνες και από ένα περιπολικό της αστυνομίας που έσπευσε εκεί και έφυγαν με δικά τους μέσα για ασφαλή σημεία, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να πλησιάζουν χωρίς να μπορεί κανείς να τις εμποδίσει.

Μάλιστα, εστάλη και επισήμως μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Παράλληλα, τη νύχτα εκκενώθηκαν και πάλι οι οικισμοί Κουρκουλοί, Σκεπαστή, καθώς και Αμέλαντες και Κεράμια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα μέτωπα είναι δύο. Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές αλλά και νότια προς τη Δάφνη.

Οι Κεχριές είναι το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς.

Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά.

Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών,ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Πηγή:cnn.gr