Ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την υπόθεση της συγχώνευσης του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ενώ η Καρδίτσα από τον αρχικό σχεδιασμό είναι η περισσότερο αδικημένη, εντούτοις δεν έχει υπάρξει κάποια κινητικότητα από τους φορείς για συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Γαβρόγλου είχε δεσμευτεί κατά την περιοδεία στη Θεσσαλία και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα υπάρξει συνάντηση όλων των δημάρχων και του περιφερειάρχη στο γραφείο του, ούτε και εδώ έχουμε κάποια εξέλιξη. Βέβαια η συνάντηση των φορέων όφειλε να γίνει πολύ νωρίτερα από τη δημοσιοποίηση του αρχικού σχεδίου, που αφήνει την Καρδίτσα χωρίς έδρα σχολής και μεταφέρει ένα επιτυχημένο τμήμα της το Διατροφολογίας στα Τρίκαλα, με τον τρόπο με τον οποίο το έκαναν οι φορείς των Τρικάλων με επικεφαλής το δήμαρχο και τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, όπως έγκαιρα είχε επισημάνει από τις στήλες του από τον Απρίλιο ο «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα…

Ωστόσο και τώρα δεν είναι αργά. Αργά θα είναι αν κατατεθεί νομοσχέδιο (Σ.Σ. αναμένεται με βάση τις δεσμεύσεις για τη συγχώνευση χωρίς να έχει εκφραστεί θεσμικά η σοβαρή αντίρρηση των φορέων της Καρδίτσας).

Η παθητική στάση του στιλ «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» που παρατηρείται από το Δήμο και τους κυβερνητικούς βουλευτές στο όλο θέμα είναι δυσεξήγητη και σε δυσαρμονία με τη θέληση του Καρδιτσιώτικου λαού που διατράνωσε κατακαλόκαιρα την αντίθεσή του στο επιχειρούμενο σχέδιο συγχώνευσης που αφήνει την Καρδίτσα «φτωχό συγγενή» της Θεσσαλίας, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Δικαστηρίων.

Επιμένουμε ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία με βάση και τις δεσμεύσεις της σύσκεψης των φορέων της Καρδίτσας, για άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθεί η σύσκεψη όλων των δημάρχων και του περιφερειάρχη, μονομερώς για να εκτεθούν όλα τα επιχειρήματα από την πλευρά μας, τώρα που ο κ. Γαβρόγλου αμφιταλαντεύεται.

Το έπραξαν τα Τρίκαλα εγκαίρως με πρωτοβουλία του δημάρχου τους και το ραντεβού κλείστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές του γειτονικού Νομού, από την περασμένη άνοιξη, όταν ακόμη το σχέδιο συγχώνευσης βρισκόταν υπό διαμόρφωση. Οποιαδήποτε ολιγωρία από εδώ και στο εξής θα σημάνει ότι κάποιοι για δικούς τους προσωπικούς τους λόγους, θυσιάζουν το καλό της πόλης και του Νομού, πράγμα ανεπίτρεπτο για αιρετούς που εκλέγονται για να προασπίζονται ακριβώς αυτά τα συμφέροντα…

«ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ»