Υστερα από 38 χρόνια σε υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τις έρευνες για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, κρεμάει τα παπούτσια του.
Ο Γιάννης Ραχωβίτσας, εν αποστρατεία αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους σε ανάρτησή του στο Facebook ότι αλλάζει σελίδα στη ζωή του. Από τον Οκτώβριο του 2011, όταν και αποστρατεύτηκε από την Αστυνομία, εργαζόταν στην αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών (DEA). Φαίνεται, ωστόσο, ότι διακόπτει πλέον τη συνεργασία του με τους Αμερικανούς, κάτι που αποφάσισε να ανακοινώσει με ανάρτησή του χθες, ημέρα γενεθλίων του.
Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτησή του:
«Συμπληρώνοντας σήμερα το 65ο έτος της ηλικίας μου αποφάσισα να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου!!! Υπηρετώντας στην δίωξη κατά του κοινού εγκληματος και των ναρκωτικών, για 38 και πλέον έτη στην Ελληνική Αστυνομία (Σεπτέμβριος 1973-Οκτώβριος 2011) και για 8 έτη με την D.E.A. ( Φεβρουάριος 2012- σήμερα), ευχαριστω τον Θεό, γιατί μετά από όλη αυτή την ” πορεία”, αποχωρώ ” πλήρης ” εμπειριών και υγιής !!! Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που όλα αυτά τα χρόνια με ανέχθηκε και με στήριξε, τους Φίλους μου, καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους μου της Ελληνικής Αστυνομίας και του D.E.A.».
Ποιος είναι ο «Βλάχος» της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Γιάννης Ραχωβίτσας δημιούργησε ένα μύθο γύρω από το όνομά του, καθώς ήταν ένας αξιωματικός που ρίσκαρε για τη σύλληψη των εμπόρων ναρκωτικών.
Στην Αστυνομία τον φώναζαν «Βλάχο», λόγω της καταγωγής του αλλά και του μουστακιού, που ήταν το σήμα κατατεθέν του. Στο γραφείο του δε είχε πάντα σε περίοπτη θέση μία γκλίτσα. Γεννήθηκε στο Φανάρι Καρδίτσας και το 1973 κατατάχθηκε στην Ελληνική Χωροφυλακή. Υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια µετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση ∆ίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα όπου παρέµεινε για 20 ολόκληρα χρόνια, από το 1986 έως το 2006.
Τα χρόνια πέρασαν, εξάρθρωσε καρτέλ ηρωίνης, κοκαΐνης, συμμετείχε στις έρευνες για τη σύλληψη του περιβόητου Κώστα Πάσσαρη, μέχρι που ο «Βλάχος» έφτασε μέχρι υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή το νούμερο δύο. Στη λεωφόρο Κατεχάκη δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν ότι θα κατακτήσει και την κορυφή. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε καθώς το φθινόπωρο του 2011 είδε την πόρτα της εξόδου σε έκτακτες κρίσεις. Ο στρατηγός δεν έμεινε για πολύ καιρό «συνταξιούχος», καθώς οι Αμερικανοί γρήγορα του πρότειναν θέση στην αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Πηγή : huffingtonpost.gr