Ενας γάμος δίπλα στη λίμνη με φόντο τα νερά της ή σε ένα γραφικό ξωκκλήσι που βρίσκεται χωμένο μέσα στο δάσος ή σε ένα ηλιόλουστο αγνάντι με απίστευτη θέα ανάμεσα σε γη και ουρανό.

Αυτά τα υπέροχα σκηνικά για την ωραιότερη στιγμή των ζευγαριών βρίσκονται “κρυμμένα” στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Αυτά τα σημεία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προκειμένου να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για την τέλεση μυστηρίων, γάμων και βαπτίσεων καθώς ένας τέτοιος γάμος αποτελεί όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο και εξαιρετικά επικερδές είδος τουρισμού στο οποίο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα επιθυμεί να επενδύσει μετατρέποντας την περιοχή σε έναν από τους τοπ γαμήλιους προορισμούς.

Ήδη ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος κινείται μεθοδικά για την επίτευξη του στόχου. Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν σημεία στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν γάμοι, θρησκευτικοί και πολιτικοί, αλλά και βαπτίσεις. Πρόκειται για γραφικά σημεία απείρου φυσικού κάλλους που βρίσκονται περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα διάσπαρτα σε όλα τα χωριά της όπως ναοί, εξωκλήσια ή ξέφωτα.

Ενδεικτικά ανά χωριό για γάμους και βαπτίσεις προτείνονται οι εξής ναοί:

Λαμπερό: Άγιος Αθανάσιος – Αγία Παρασκευή

Μοσχάτο: Άγιος Νικόλαος – Αη – Γιάννης

Μεσενικόλα: Ζωοδόχου Πηγής

Μορφοβούνι: Άγιος Γεώργιος

Κερασιά: Προφήτης Ηλίας

Κρυονέρι: Άγιος Γεώργιος – Προφήτης Ηλίας

Φυλακτή: Αη-Γιάννης, Προφήτης Ηλίας

Πεζούλα: Άγιος Σεραφείμ, Παναγία (Κεντρική) – Αγία Παρασκευή

Καλύβια Πεζούλας: Αγία Τριάδα, Οικισμός «Νεράϊδα» Προφήτης Ηλίας

ΝΕΟΧΩΡΙ: Αη – Γιάννης, Άγιος Γεώργιος, «Αγνάντι», Αγία Μαρίνα, Άγιος Νικόλαος;

Μπελοκομίτη: Άγιοι Απόστολοι, Ξωκκλήσι Ζυγογιαννέϊκα

Καρύτσα: Κεντρική, Πλακωτό: Αγία Μαρίνα, Ράφηνα: Άγιοι Απόστολοι

Για τους πολιτικούς γάμους προτείνονται το Υπαίθριο Θέατρο Πεζούλας, στο Νεοχώρι η θέση θέασης Νταμάρι και ο Βοτανικός Κήπος , το παρατηρητήριο Μπελοκομίτη. Ολα αυτά σε πρώτη φάση και έπεται συνέχεια σε άλλα σημεία εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον.

Επιπλέον χθες ο κ. Νάνος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο από τον οποίο ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη για τη χρήση των ναών από τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια για την τέλεση του γάμου τους. Ο κ. Τιμόθεος ήταν θετικός για την τέλεση μυστηρίων εντός των ναών και διαβεβαίωσε τον κ. Νάνο ότι θα δίνονται οι άδειες κανονικά.

Εξάλλου ο κ. Νάνος βρίσκεται σε επαφή με επαγγελματίες της περιοχής ώστε και αυτοί να συμβάλουν στην υποστήριξη του εγχειρήματος μέσω ειδικών τιμών, προσφορών κλπ.

Σύντομα μάλιστα θα ξεκινήσει καμπάνια προβολής της περιοχής ως προορισμό για την τέλεση γάμων τόσο σε τουριστικά πρακτορεία όσο και σε μέσα εξειδικευμένα στον γάμο.

“Η προσέλκυση μελλόνυμφων ζευγαριών είναι ένα από τα 20 σημεία στα οποία προσδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα στην μετακορωνοιό εποχή” τόνισε στο “Ν.Α” ο κ. Νάνος σημειώνοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής.

Τζένη Σουλτανιά