ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο νέο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκαν τα καθίσματα που αναγράφουν την λέξη «Καρδίτσα» και οι πρώτες εικόνες πραγματικά είναι εντυπωσιακές.

Ο εσωτερικός χώρος καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του νέου έτους, ενώ για τον περιβάλλοντα χώρο γίνεται «αγώνας δρόμου» να παραδοθεί στην ώρα του.

Ο φωτογραφικός φακός του «Νέου Αγώνα» βρέθηκε χθες στο νέο κλειστό γυμναστήριο και κατέγραψε την πρόοδο των εργασιών.

Η Καρδίτσα θα αποκτήσει ένα πραγματικό στολίδι, το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο αθλητικό έργο, στη χώρα.

Ο χώρος της κύριας αίθουσας διαθέτει αρένα διαστάσεων 30χ46μ ανταποκρινόμενη στις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, και πετοσφαίρισης δυναμικότητας 3007 θέσεων εκ των οποίων μόνιμες κερκίδες 2505 θέσεων και πτυσσόμενες 502 θέσεις θεατών. Από τις 2505 σταθερές θέσεις, οι 12 είναι ΑΜΕΑ οι 58 δημοσιογράφων και άλλες 108 διακεκριμένους θεατές(VIP) με ελεγχόμενη πρόσβαση. Προβλέπονται όλες οι απαραίτητες έξοδοι διαφυγής κοινού σύμφωνα με τις διατάξεις παθητικής πυροπροστασίας με κύριο προσόν την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4680 θεατών σε περίπτωση συναυλίας.

Β)συγκρότημα βοηθητικών χώρων της αίθουσας

Περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών και τοποθετούνται κάτω από το κλίτος των σταθερών κερκίδων. Επίσης υπάρχουν Η/Μ χώροι, ψυχροστάσιο, λεβητοστάσιο, μετασχηματιστών κλπ. Καθώς και τα γραφεία της διοίκησης , των δημοσιογράφων και VIP για τους οποίους προβλέπεται ανεξάρτητη είσοδος.

Γ)συγκρότημα χώρων θεατών

Περιλαμβάνει τους χώρους κοινού, είσοδοι ,foyers, χώροι υγιεινής, κυλικείο ,bar κλπ.Υπάρχει εντευκτήριο αίθουσα συναθροίσεων 118 θέσεων καθημένου ακροατηρίου και 5 θέσεων ομιλητών. Η αίθουσα διαθέτει θάλαμο προβολών και έχει ανεξάρτηση είσοδο ώστε να λειτουργεί σε περιόδους που το υπόλοιπο γυμναστήριο έιναι κλειστό.

Δ)περιβάλλων χώρος

Διαμορφώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άνετη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και πρόσβαση τροφοδοσίας στο επίπεδο της αρένας για εκδηλώσεις, των χώρων φύλαξης αθλητικού εξοπλισμού και των Η/Μ εγκαταστάσεων. Ο συνολικός χώρος των χώρων στάθμευσης είναι: 115 θέσεις αυτοκινήτων κοινού. 10 θέσεις σταθμ αυτοκ, VIP’S, 11 θέσεις ΑΜΕΑ. Τέλος υπάρχουν και 4 θέσεις εκδοτηρίων.

Το κλειστό γυμναστήριο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ και με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.