Βαριά πλέον ρίχνει τη σκιά της στην οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού, απειλώντας με εξαφάνιση ολόκληρους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας μοιάζει πολύ πιο απειλητικό, όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για το εισόδημα επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Κι αυτό, διότι σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, αυτό της Άνοιξης, δεν υπάρχει πλέον το λεγόμενο… απόθεμα των προηγούμενων θετικών μηνών στην οικονομία, αλλά μόνο συσσωρευμένες ζημίες οκτώ μηνών, απώλεια εισοδήματος και μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης.

Στην Καρδίτσα υπάρχει και ένα επιπλέον… χτύπημα αυτό του “Ιανού” ο οποίος έδειξε το σκληρό του πρόσωπο στην τοπική οικονομία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα καταστήματα εστίασης προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανά ωστόσο η απειλή ενός νέου lockdown βάζει τους επιχειρηματίες σε νέες περιπέτειες.

Με φόντο λοιπόν αυτή την κατάσταση, 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα-ανάμεσά τους και ο Σύλλογος της Καρδίτσας- ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό διότι, όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους:

«η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα