Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Καρδίτσας από το θάνατο του αγαπημένου συμπολίτη καλλιτέχνη Γιώργου Κατσάρη. Ο Γιώργος Κατσάρης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί χτυπημενος από την επάρατο και αφού έδωσε μια μακροχρονη γενναία μάχη.

Ο χαρακτήρας, το ήθος και η χαρακτηριστικη βελούδινη φωνή του θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη συνείδηση των Καρδιτσιωτών στους οποίους ήταν ιδιαίτερα συμπαθης.

Ο Γιώργος Κατσάρης που συντρόφευσε τους Καρδιτσιώτες επί σειρά ετών με τη φωνή και τα γλέντια του έγινε ευρέως γνωστός με το “Τραγούδι των γύφτων” (Μπαλαμός) καθώς η πρώτη εκτέλεση της μεγάλης επιτυχίας είναι δική του. Το τραγούδι αυτό του άνοιξε πόρτες για επαγγελματική αποκατάσταση και αναγνώριση στο χώρο του τραγουδιου. Εκείνος ωστόσο επέλεξε να συνεχίσει να ζει στην Καρδιτσα δίπλα στην οικογένειά του και δεν άφησε ποτέ τις άλλες ενασχολήσεις του τις οποίες ασκούσε παράλληλα με το τραγούδι.

Εχει ερμηνέυσει τραγούδια του επιστήθιου φίλου του Διονύση Τσακνή αλλά και άλλων γνωστών συνθετών και στιχουργών όπως είναι ο Στέλιος Ρόκκος και αλλοι.

Ο Γιώργος Κατσαρης ήταν δασκαλος παραδοσιακών χορών και η βασική του εργασία πέραν του τραγουδιού ήταν χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων.