Από τον σεισμό έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτίρια του χωριού, στο σχολείο και στις εκκλησίες

Ο σεισμός 4,3 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο τα ορεινά Γρεβενά προκάλεσε προβλήματα στη Σαμαρίνα. Από τον σεισμό έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτίρια του χωριού, στο σχολείο και στις εκκλησίες. Οπως αναφέρει το trikalavoice.gr, παρουσιάζουν ρηγματώσεις στη λιθοδομή τους τόσο η Μεγάλη Παναγιά, ο κεντρικός Ναός του χωριού, όσο και άλλα πετρόκτιστα εκκλησάκια αλλά και το εμβληματικό σχολείο.

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν στη Σαμαρίνα για επιτόπιο έλεγχο ο αντιδήμαρχος Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης, μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη και τον έτερο αντιδήμαρχο Ζήση Κιάκα, για να δουν από κοντά τις ζημιές από τον σεισμό.

Σεισμός στα Γρεβενά: Ζημιές σε εκκλησίες και στο σχολείο της Σαμαρίνας

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης συνοδευόμενους από τους αντιδημάρχους Τεχνικών έργων και Εμπορίου επισκέφθηκαν την ορεινή κοινότητα και περιηγήθηκαν στους ναούς της Μικρής και Μεγάλης Παναγιάς, που αποτελούν σπουδαία θρησκευτικά μνημεία της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν ρωγμές και φθορές στον φέροντα οργανισμό και την τοιχοποιία. Επίσης, προβλήματα παρουσιάζουν κι άλλα κτίρια της Σαμαρίνας, όπως το παλιό Δημοτικό Σχολείο, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα του Ξενώνα που ανήκει στην Κοινότητα.

Σεισμός στα Γρεβενά: Ζημιές σε εκκλησίες και στο σχολείο της Σαμαρίνας

Ρωγμές στη Μεγάλη Παναγία Σαμαρίνας

Ο κ.Δασταμάνης, διαβεβαίωσε τους λιγοστούς κατοίκους που διαμένουν μόνιμα στο χωριό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ότι από πλευράς δημοτικής Αρχής θα γίνουν όλες οι ενέργειες σε συνεννόηση με την Πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις των ιστορικών κτιρίων της κοινότητας.