To Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας πέρα από το διαγωνιστικό μέρος έχει καθιερώσει και μια σειρά άλλων σπουδαίων εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές εκμεταλλευόμενοι τους ανθρώπους της τέχνης και όχι μόνο που βρίσκονται στην Καρδίτσα τις ημέρες που διεξάγεται το φεστιβάλ, σχεδιάζουν παράλληλες εκδηλώσεις προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους Καρδιτσιώτες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και τους ανθρώπους της.

Στο πλαισίο αυτό έχουν καθιερωθεί και τα σεμινάρια για θέματα που αφορούν στην τέχνη και απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και στο ευρύ κοινό.

Και για φέτος έχουν προγραμματιστεί αξιόλογα σεμινάρια και η αρχή έγινε σήμερα με τον Γιάννη Ζουγανέλη ο οποίος συναντήθηκε με τους μαθητές του 1ου και 4ου Γενικών Λυκείων της Καρδίτσας στο Θέατρο «Όψεις», τους μετέδωσε την εμπειρία του και συζήτησε μαζί τους για το πολύπλευρο ταλέντο των καλλιτεχνών.

Τα σεμινάρια που θα ακολουθήσουν είναι τα εξής:

• Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης συναντιέται με τους εκπαιδευτικούς και τους θεατρόφιλους της Καρδίτσας στο Θέατρο «Όψεις» σε μια συζήτηση για την ενασχόληση με το θέατρο και την υποκριτική τέχνη.

• Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς και ο ακαδημαϊκός Παύλος Κάβουρας επιμορφώνουν στο Μουσείο της Πόλης του Δήμου Καρδίτσας τον κόσμο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σχετικά με «Τα Σύμβολα» στο θέατρο και την κοινωνική ανθρωπολογία.

• Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας στη «Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας» σφυρηλατεί το πορτραίτο και μετασχηματίζει με θεατρικούς όρους την προσωπική του εμπειρία από τις βιογραφικές συνεντεύξεις με τις προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς τέχνης, με θέμα: «Ο διάλογος γίνεται θεατρικός μονόλογος».

ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ή facebook ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ή της Δ/ΝΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ στον σχετικό σύνδεσμο.