ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Θεσσαλία μετά τη δημοσιοποίηση από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, του Σχεδίου Νόμου για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύγκλητοι και Τοπικοί Φορείς βρίσκονται «επί ποδός» , αντιδρώντας στο Σχέδιο Νόμου.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Σπηλιώτης έκανε λόγο για “θάνατο των δύο ΤΕΙ”.

Την  Τετάρτη συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να διατυπώσει τη θέση επί του Σχεδίου Νόμου.

Ηδη ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, πριν δυο εβδομάδες έθεσε “κόκκινες γραμμές” για την συγχώνευση με τα δύο ΤΕΙ όπως Θα μετακινηθούν οι καθηγητές του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο, και να ιδρυθεί Σχολή Οικονομικών Επιστημών, με έδρα το Βόλο.

Αντάρτικο από βουλευτή των Τρικάλων

« Θα έλεγα να μην βιαστούμε, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας. Κι εγώ δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο, και στη σύσκεψη που είχαμε με τον υπουργό Παιδείας δήλωσα πως αν μείνει ως έχει εγώ προσωπικά δεν θα μπορέσω να το στηρίξω, θα είμαι αρνητικός στην ψήφιση του. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο.»

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου, Παλαμά, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, με κοινή δήλωση ζητούν:

-Να δημιουργηθεί Σχολή στην Καρδίτσα

– Να μην μετακινηθεί το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας

– Να οριστικοποιηθεί η ίδρυση τμήματος Δημόσιας Τγείας

– Να έχει το Τμήμα Δασολογίας και Σχεδιασμού Ξύλου τα δικαιώματα που είχαν οι απόφοιτοι των τμημάτων Δασοπονίας και Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου

– Να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής για τη λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοιτήσεως.