Σε εγρήγορση το ΕΒΕ Καρδίτσας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος Δασολογίας Καρδίτσας

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ... ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε… εγρήγορση βρίσκεται το Επιμελητήριο Καρδίτσας για το θέμα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Καρδίτσας, με στόχο να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της σε δασικές περιοχές του Νομού.
Το θέμα είχε προκύψει τον περασμένο Απρίλιο, όταν στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος υπήρξε εισήγηση για τη διεξεγαγωγή της πρακτικής άσκησης περίπου 90 φοιτητών στον Ασπροπόταμο Τρικάλων. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα, ενώ είχαν θορυβηθεί και οι τοπικοί φορείς μπροστά στον κίνδυνο αρνητικής εξέλιξης επί του θέματος.
Η πρόταση είχε προκαλέσει προβληματισμό αφού οι φοιτητές ζουν στην Καρδίτσα όπου βρίσκεται το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους. Την ίδια ώρα ο Νομός Καρδίτσας διαθέτει έναν μεγάλης έκτασης ορεινό όγκο, «πλούσιο» σε δασικές εκτάσεις, με ποικιλομορφία κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων.
Μια βασική πτυχή του ζητήματος αφορά τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των φοιτητών που συμμετέχουν στην πρακτική άσκηση. Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζυγογιάννη στην προχθεσινή συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, τις προηγούμενες ημέρες έγινε συνάντηση εκπροσώπων του ΕΒΕ με τους Δημάρχους Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο, για να εξετάσουν περισσότερο το θέμα και τους χώρους που μπορούν να διαθέσουν για τη φιλοξενία των φοιτητών.
Ο κ. Ευριπίδης Παπουτσής που ήταν εισηγητής του θέματος ανέφερε ότι έχει υπάρξει επαφή με τα αρμόδια πρόσωπα του ΑΕΙ και απαιτείται να καταγραφούν οι προϋποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων φιλοξενίας στη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Το ΕΒΕ θα συνεχίσει να παραμένει σε σε εγρήγορση για το θέμα παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ενώ θα ζητήσει από τη Διοίκηση του ΑΕΙ να απαντήσει για τις προθέσεις του και να δώσει λεπτομερή αναφορά σε ότι αφορά τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων.