Την κατασκευή της γέφυρας στη θέση «Ρογκάκια» που θα επιτρέψει τη σύνδεση μεταξύ των τ.κ. Καροπλεσίου και Νεράιδας ζητούν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και φορείς. Είναι γνωστό ότι τα ορεινά χωριά των Αγράφων αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα σοβαρά προβλήματα απομόνωσης, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στην κακή κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου.

Η σύνδεση μεταξύ Καροπλεσίου- Νεράιδας αποτελεί μια τέτοια περίπτωση. Σύνδεση, η οποία όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί, αλλά έμεινε ημιτελής. Όπως μας επισήμανε ο κ. Γιώργος Σούφλας ένας εκ των ιδρυτών της «Καροπλεσίτικης Λέσχης Δράσεων» που συστάθηκε το καλοκαίρι, 11 χρόνια πριν κατασκευάστηκαν στη θέση «Ρογκάκια» τσιμεντένια βάθρα .

Σκοπός της κατασκευής ήταν να τοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα η οποία μεταφέρθηκε από τον ποταμό Άσπρο, που υπήρχε επί της επ. οδ. Καρδίτσας – Καροπλεσίου (αυτή αντικαταστάθηκε με τσιμεντένια). Η γέφυρα όμως δυστυχώς δεν τοποθετήθηκε ποτέ, αφέθηκε, σάπισαν τα ξύλα της και σκούριασαν τα σίδερά της. Φορείς και κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν υπογραφές μέσω του avaaz.org ζητώντας την κατασκευή του έργου.

Σημειώνει πως με ευχάριστη έκπληξη υπήρξε ενημέρωση ότι πρόσφατα αντικαταστάθηκε η γέφυρα που οδηγούσε από τα Βραγγιανά στην Αγία Παρασκευή, Βαλάρι, Ζερβομαχαλά και η οποία είχε υποστεί ζημιές από τον «Ιανό». Βλέποντας όμως την ταχύτητα αντικατάστασης της συγκεκριμένης γέφυρας, συνεχίζει ο κ. Σούφλας, υπάρχει απορία γιατί άραγε δεν έγινε το ίδιο και με τη γέφυρα μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράϊδας στη θέση «Ρογκάκια», που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 11 χρόνια.

Στο ψήφισμα που υπάρχει για τη συλλογή των υπογραφών τονίζεται μεταξύ άλλων: «Όντας δημότες, ψηφοφόροι, άνθρωποι με καταγωγή από τον τόπο αυτό αλλά και απλοί παραθερίζοντες, απαιτούμε τη συγκεκριμένη στιγμή που πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Ν. Καρδίτσας λόγω του «Ιανού», να ενταχθεί στο πρόγραμμά τους και η κατασκευή αυτής της γέφυρας.

Στα Βραγγιανά μπήκαν νέα θε- μέλια, βάθρα στήριξης και πτερυγότυχα προστασίας και εγκαταστάθηκε η νέα γέφυρα σε 10 μέρες. Στα Ρογκάκια που είναι ήδη έτοιμα τα βάθρα; Απαιτούμε λοιπόν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, να γίνει άμεσα αυτό το έργο πνοής για τον τόπο.

Υπάρχουν λόγοι κοινωνικοί, τουριστικοί, οικονομικοί, και λόγοι διασύνδεσης με την Ευρυτανία. Αξίζει τον κόπο το ελληνικό κράτος να διαθέσει 5 – 7 μέρες για να συνδέσει τα δυο χωριά».

Το ψήφισμα υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καροπλεσίου Κώστα Γιαννουσά, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεράϊδας Λάμπρο Γάκη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαράντου Αλεξάκο Γιάννη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μολόχας Ζυγούρη Ηλία, τον Σύνδεσμο Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καροπλεσίου Καρδίτσας, τον Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Νεράϊδας, τον Σύλλογο Αποδήμων Νεράϊδας και την Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων.