Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο «Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα – Α΄ Φάση»,  συνολικού προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ, καθώς εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασία του εν λόγω έργου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τις αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και γενικότερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο οδικός άξονας Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας και όχι μόνο, καθώς ενώνει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι είναι επισκέψιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Προχωρώντας στην  κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, ενισχύουμε την τουριστική ανάπτυξη των προαναφερόμενων περιοχών καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας επενδύουμε καθημερινά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή τμήματος νέας οδού που συνδέει τον οικισμό Μουζακίου με τη Λίμνη Ν. Πλαστήρα, μήκους περίπου 3Km.

Ειδικότερα προβλέπεται:

– Η κατασκευή της κύριας αρτηρίας μήκους 3Km περίπου.

– Η κατασκευή ισόπεδου τρισκελούς κόμβου στην Χ.Θ.0+201,43m με μια πρόσβαση προς τους οικισμούς Κρυοπηγή – Ανθοχώρι – Κερασιά και ηλεκτροφωτισμός αυτού.

– Η κατασκευή των απαραίτητων εργασιών για την σύνδεση της νέας οδού με τις υφιστάμενες τοπικές οδούς.