ΜΙΛΑ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ» Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Για ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά στα υδατικά αποθέματα προετοιμάζεται ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ο άνυδρος μέχρι στιγμής χειμώνας έχει επηρεάσει αρνητικά τα αποθέματα νερού και κυρίως αυτά της Λίμνης Πλαστήρα η στάθμη της οποίας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά για την εποχή, επίπεδα. Ειδικότερα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο και χθεσινά στοιχεία, η στάθμη της Λίμνης βρίσκεται στα 787,57 μέτρα. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η στάθμη βρίσκεται κατά 1,78 μέτρα κάτω δηλαδή τα αποθέματά της είναι μειωμένα κατά 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι χθες το ύψος του νερού “έπεσε” κατά 79 εκατοστά.

Τα μέχρι τωρα δεδομένα προδιαγράφουν ένα δύσκολο καλοκαίρι και μια ακόμα πιο δύσκολη αρδευτική περίοδο. Ο κ. Νούσιος τόνισε στο “ΝΑ” ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψιν για το νέο σχεδιασμό. “Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι φορείς της Καρδίτσας έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι ξέρουν να συνεργάζονται ξεπερνώντας εμπόδια. Αυτό θα πράξουμε και φέτος με πνεύμα συνεννόησης και σύνεσης” υπογράμμισε σχετικά ο κ. Νούσιος.