Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται και επίσημα από σήμερα το απόγευμα η Καρδίτσα, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, παρουσία πλήθους δημοτών, άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης το οποίο είναι στολισμένο με 40.000 λαμπιόνια.

Η τελετή της φωταγώγησης άρχισε στις 6:30 το απόγευμα και περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα και εορταστικά τραγούδια, πυροτεχνήματα και ένα θεατρικό δρώμενο με τις νεράιδες του «Μαγεμένου Δάσους» που φέτος συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Με το πέρας της τελετής, οι εορταστικές δράσεις μεταφέρθηκαν στο Παυσίλυπο όπου άνοιξε και επίσημα το «Μαγεμένο Δάσος». Το εορταστικό κλίμα και η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έφεραν χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, ενώ οι δημότες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μετά τη ρίψη των βεγγαλικών. Η φετινή φωταγώγηση του δέντρου έστειλε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την τοπική κοινωνία που τα τελευταία δύο χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στην ομιλία του έκανε λόγο για ακόμη μια χρονιά που κινείται στους ρυθμούς της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ειναι καλύτερη από την προηγούμενη. Υπενθύμισε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό η φωταγώγηση του δέντρου έγινε χωρίς κόσμο και η φετινή παρουσία των δημοτών στην τελετή γεννά αισιοδοξία όπως και το γεγονός οτι τα καταστήματα είναι ανοικτά και γενικά η οικονομία λειτουργεί.

«Ως δημοτική αρχή και τη πρώτη χρονιά που αναλάβαμε, αλλά στις δυο χρονιές της πανδημίας φροντίσαμε να οργανώσουμε όσο γίνεται πιο όμορφες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, να φωτίσουμε ωραία την πόλη μας και τα χωριά μας και γενικά να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας για τους συνδημότες και για τους επισκέπτες μας. Ακόμη στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τοπική αγορά δημιουργώντας προϋποθέσεις μεγαλύτερης επισκεψιμότητας» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενος στο «Μαγεμένο Δάσος» υπογράμμισε ότι και φέτος ο Δήμος δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό μέσα στο αλσύλλιο του Παυσιλύπου, που είναι μαγικό και πολύ όμορφο αλλά συγχρόνως εκτυλίσσεται μόνο σε ανοικτούς χώρους ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νεου Αγώνα