Σε 14 κέντρα ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στο Ν. Καρδίτσας

Eγκρίθηκαν προσλήψεις για τη διενέργεια του εμβολιαστικού σχεδιασμού

Σε 14 εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιάζονται οι πολίτες στο Νομό Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εθνικού εμβολιαστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει η Ελλάδα θα είναι έτοιμη από τον Ιανουάριο και μετά να ξεκινήσει εμβολιασμούς.
Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Αν η χώρα μας προμηθευτεί περισσότερες δόσεις εμβολίων θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.
Τα 14 κέντρα στο Ν. Καρδίτσας
Τα 14 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος είναι τα εξής:
-Νοσοκομείο
-2 ΤΟΜΥ Καρδίτσας
– Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (Πολυιατρεία ΙΚΑ)
– Κέντρο Υγείας Μουζακίου
– Κέντρο Υγείας Παλαμά
– Κέντρο Υγείας Σοφάδων
– Περιφερειακό Ιατρείο Αγναντερού
– Περιφερειακό Ιατρείο Φαναρίου
– Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού
– Περιφερειακό Ιατρείο Προαστίου
– Περιφερειακό Ιατρείο Ορφανών
– Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας
– Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιφωνίου
Οι δομές θα λειτουργήσουν με δύο βάρδιες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι δύο ΤΟΜΥ με μία βράδια από 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Προσλήψεις

Παράλληλα για διενέργεια του εμβολιαστικού προγράμματος η 5η ΥΠΕ αιτήθηκε και εγκρίθηκαν οι εξής προσλήψεις:
δύο γενικοί ιατροί ή παθολόγοι για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και το Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού, δύο επισκέπτες Υγείας για τα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Καρδίτσας και μία θέση διοικητικού για το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο, οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.

Υπάρχει επίσης σχεδιασμός και για τις συνθήκες μεταφοράς των εμβολίων, τα οποία διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η χώρα μας προμηθεύτηκε 14 ψυγεία κατάλληλα για την συντήρηση του εμβολίου και τα οποία θα διανεμηθούν σε διαφορετικά σημεία της χώρας.