Σταματάει η άρδευση στους Δήμους Παλαμά και Σοφάδων για να φθάσει το νερό στα καταληκτικά σημεία

Ποιές αποφάσεις έλαβε το άτυπο Συντονιστικό Όργανο

Τη διακοπή της παροχής νερού για άρδευση σε περιοχές των Δήμων Σοφάδων και Παλαμά αποφάσισε το άτυπο Συντονιστικό Όργανο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καταγράφονται στα καταληκτικά σημεία του δικτύου.
Το άτυπο Συντονιστικό συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (φωτο) με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου και των Δημάρχων Σοφάδων κ. Αθανασίου Σκάρλου και Παλαμά κ. Γιώργου Σακελλαρίου. Με το πέρας της σύσκεψης οι αιρετοί προχώρησαν σε δηλώσεις στο «Νέο Αγώνα» . Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τις 6 Ιουλίου οι ποσότητες του νερού που εκταμιεύεται για άρδευση από τον ταμιευτήρα της λίμνης Πλαστήρα είναι οι ανώτερες και συγκεκριμένα μεταξύ 1,8-1,9 εκ κυβικών μέτρων.
Ομόφωνα αποφασίστηκαν οι εξής παρεμβάσεις:
Δήμος Σοφάδων
Διακοπή του αρδευτικού νερού από αύριο Παρασκευή 16/7/2021 και ώρα 07.00 π.μ έως το Σάββατο 17/7/2021 και ώρα 07.00 π.μ. Συγκεκριμένα διακόπτεται η παροχή αρδευτικού νερού στο κλειστό δίκτυο του Σμοκόβου, σε όλα τα αντλιοστάσια (εκτός αυτών που εκτρέπουν το αρδευτικό νερό στον ποταμό Σοφαδίτη και στα καταληκτικά σημεία) και σταματά η άρδευση για όλους τους αρδευτές.
Δήμος Παλαμά
Διακοπή της άρδευσης από αύριο Παρασκευή 16/7/2021 και ώρα 07.00 π.μ έως την Κυριακή 18/7/2021 και ώρα 07.00 π.μ σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις από το ύψος της Γέφυρας Καλυβακίων έως και τους Αγίους Πάντες ( Ε.Ο Παλαμά – Βλοχού) και στα αγροκτήματα Αστρίτσας και Ιτέας, που αρδεύονται από τη Λίμνη Πλαστήρα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα