ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Από 23 έως και 31 Αυγούστου η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας θα εξυπηρετεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 π.μ έως 15:00 μ.μ.

Τα παιδιατρικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας ή αντιμετώπισης πέραν του ανωτέρω ωραρίου θα πρέπει να απευθύνονται στο Γ.Ν. Τρικάλων.

Με το πέρας της 31ης Αυγούστου, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας θα λειτουργεί κανονικά καθ΄όλο το 24ωρο».

Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Γίνεται αντιληπτό πως μέχρι τα τέλη του μήνα σταματούν οι εφημερίες στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να αρχίζει μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων του Νομού, οι οποίοι μετά τις τρεις το μεσημέρι, θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα ή ακόμη στη Λάρισα.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Καρδίτσας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή της στην τακτική της λήψης πρόσκαιρων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπολειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Αθανασίου, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν προκηρυχθεί οκτώ θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, εκ των οποίων δύο μονίμων στην Παιδιατρική Κλινική. Ωστόσο η διαδικασία «πάγωσε» εξαιτίας των εκλογών και μέχρι σήμερα παραμένει στάσιμη.

Οι εκπρόσωποι του Νομού στη Βουλή και οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς της περιοχής, καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς την κατεύθυνση στελέχωσης της Παιδιατρικής και των υπόλοιπων κλινικών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίπτωση η τοπική κοινωνία θα βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής, υπό τον φόβο πάντα μην συμβεί κάποιο απρόοπτο δραματικό γεγονός.