Πρόταση χρηματοδότησης της μελέτης για την ανέγερση νέου κτηρίου, για τη στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) ΣΟΦΑΔΩΝ και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) ΣΟΦΑΔΩΝ, καταθέτει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Σοφάδων.

Τα δύο ειδικά σχολεία σήμερα ουσιαστικά «φιλοξενούνται» και χρησιμοποιούν χώρους και αίθουσες του ΕΠΑΛ Σοφάδων αντιμετωπίζοντας προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και ελλείψεις χώρων-αιθουσών. Η πρόταση, με σκοπό αρχικά την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου, αφορά την ανέγερση μιας νέας σύγχρονης πτέρυγας σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας ενώ θα επιδιωχθεί η ένταξη της μελέτης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Το πιο σημαντικό πάντως βήμα, ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει ένα νέο  σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης,  έγινε ήδη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου,   με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο  της οποίας κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία που απαιτούνται, τον οποίο  επιμελήθηκε το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου.

Στη συνάντηση  έγινε διεξοδική συζήτηση, εξετάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν στο έργο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έγκριση του κτηριολογικού.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενώ ο  Δήμαρχος   Σοφάδων εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση του ζητήματος.

Από πλευράς Υπουργείου αναμένεται η  σύνταξη του Κτιριολογικού καθώς και ο έλεγχος της καταλληλόλητας του χώρου στον οποίο πρόκειται να αναγερθεί.

Ο κ. Σκάρλος

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τονίζει:

«Πρόκειται για ένα σχολείο που έρχεται να αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η ειδική εκπαίδευση και αγωγή και να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οι οικογένειες που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν ανηφοριές, να αισθάνονται ότι είμαστε δίπλα τους και κάνουμε αυτό που αξίζουν τα παιδιά. Δεν μας αρκεί να φτιαχτεί μια ακόμη δομή. Θέλουμε να φτιαχτεί όπως πρέπει.

Αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν ιδιαίτερες ανάγκες αλλά σίγουρα έχουν και ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι χρέος όλων να τις αναδείξουμε κι αυτό φροντίζουμε να πράττουμε ως δημοτική αρχή. Είμαστε δίπλα τους, γιατί τους αξίζουν τα καλύτερα.»