Έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (25/1) στον ανακριτή στην Ευελπίδων ο 38χρονος προπονητής της 21χρονης, σήμερα, αθλήτριας ιστιοπλοΐας, ο οποίος -όπως καταγγέλθηκε- είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κοπέλα όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών.

Κατά την προσέλευση στο κτίριο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και τι έχει να δηλώσει, είπε: “Έχω να πω στον Σπύρο να κοιτάξει το σπίτι του. Τι κάνει η γυναίκα του και η κόρη του. Να κοιτάξει το σπίτι του”, αναφερόμενος στον πατέρα της 21χρονης.

Την υπόθεση είχε γνωστοποιήσει στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, κατά την τρίωρη κατάθεσή της για την προσωπική της υπόθεση, η οποία έχει παραγραφεί.

Ο προπονητής ύστερα από ένταλμα βίαιης προσαγωγής, οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι της Σάμου από όπου ακτοπλοϊκώς οδηγήθηκε σήμερα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για τα όσα η νεαρή κοπέλα έχει ήδη καταθέσει στις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως και συγκεκριμένα: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Στην Ευελπίδων ο προπονητής που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης - Τι φώναξε στους δημοσιογράφους
NEWS 24/7

Η έρευνα του εισαγγελέα Νικ. Στεφανάτου κινήθηκε με γοργούς ρυθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβε τη μαρτυρική κατάθεση τόσο της αθλήτριας όσο και των γονέων της, αρχίζοντας ένα ντόμινο εξελίξεων. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει αντιληπτό πως οι κινήσεις του εισαγγελικού λειτουργού επρόκειτο να γίνουν κατω από άκρα μυστικότητα, όπως και συνέβη, πρώτον για να προστατευθεί η καταγγέλουσα γυναίκα και δεύτερον προκειμένου η Δικαιοσύνη να έχει τη δυνατότητα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθεί πως ο προπονητής θα βρεθεί ενώπιον της με την ιδιόκτητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πραξεων.

Το ιστορικό

Σε συνέχεια των καταγγελιών της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα είχε αναφερθεί σε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες με την νεαρή αθλήτρια να επιβεβαιώνει το περιστατικό. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε τονίσει ότι ήταν “βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε».

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. «Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία».

Μάλιστα, ο φερόμενος ως βιαστής της, τοποθετήθηκε δημόσια μετά τις αποκαλύψεις, ισχυριζόμενος ότι είχε σχέση (…) με το ανήλικο τότε κοριτσάκι, μη αποδεχόμενος τον όρο “βιασμός”.

“Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη βιασμός, γιατί η λέξη βιασμός πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου. Οταν υπάρχει κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω ότι υπάρχει βιασμός. Απεναντίας, τα συναισθήματα που είχα και είχαν εκδηλωθεί και είχαμε συμφωνήσει ότι όταν μεγάλωνε λίγο ακόμα θα παντρευτούμε”, είπε χαρακτηριστικά, σε μια ομολογία που πραγματικά δεν μπορεί να χωρέσει στην κοινή λογική.

“Κάναμε γιορτές στο σπίτι μου με τους γονείς μου και στο σπίτι της. Ημουν ερωτευμένος και είχα αποκλείσει τη ζωή μου από κάθε άλλη γυναίκα, οποιαδήποτε γιατί δεν βρήκα κάτι καλύτερο από αυτήν”, πρόσθεσε, περιγράφοντας ως “γυναίκα” ένα ανήλικο παιδί που βρέθηκε στα χέρια του.

Συνεχίζοντας είπε: “Την αγαπάω. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει. Μία φορά θα γίνει. Το ήθελε περισσότερο από εμένα. Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Εμένα μου έπεσε κεραμίδι στο κεφάλι. Περίμενα ένα κορίτσι που εγώ δεν της επέβαλλα ποτέ κάτι. Απεναντίας δεν το ήθελα”.

Απαντώντας για το αν η σχέση ήταν σεξουαλική, είπε πως όταν το κορίτσι ήταν 11 ετών δεν είχε ακόμη επαφές μαζί της.

“Σίγουρα πλατωνικό ήταν. Αλλά όσο μεγάλωνε και εμένα μου άρεσε που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια. Είχα και έχω συναισθήματα για εκείνη. Ηταν μεγαλύτερη από 12. Δεν το έβλεπα κακό. Ήθελα να την παντρευτώ”, πρόσθεσε ενώ είπε πως οι ερωτικές επαφές της ξεκίνησαν σε “μεγαλύτερη ηλικία”, χωρίς να πει όμως πότε. Σημείωσε δε, πως “παλιότερα οι γάμοι γίνονταν με τα κορίτσια να είναι σε τόσο μικρές ηλικίες”, κάτι που δεν θεωρεί “κακό”.