Με κάλπη θα εκλεγούν για πρώτη φορά οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ το οποίο έχει προσδιοριστεί χρονικά για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2021, ταυτόχρονα, με τον ίδιο τρόπο, και στους ίδιους χώρους διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των
Προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) και των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών των Δ.Ε.Ε.Π. και των ΔΗΜ.Τ.Ε.

Γι’ αυτήν την  εκλογική διαδικασία υπάρχει ξεχωριστή κάλπη, ξεχωριστά ψηφοδέλτια και συντάσσεται, από την εφορευτική επιτροπή, ξεχωριστό πρακτικό εκλογής.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Καταστατικό του κόμματος, το Συνέδριο συγκροτείται απο χίλιους συνέδρους, μέλη του Κόμματος, που εκπροσωπουν καθε φυλο σε ποσοστο τουλαχιστον 40% και εκλεγονται καθε δυο χρονια απο τις Εκλογικες Περιφερειες, για να συμμετασχουν στα δυο επομενα τακτικα Συνεδρια.

Ο αριθμος των συνεδρων που αναλογουν σε καθε  Εκλογικη Περιφερεια προκυπτει απο τον μαθηματικο τυπο: Συνεδροι Εκλογικης Περιφερειας = (Μελη Οργανωσης / Μελη Κομματος) Χ 1.000.

Με βάση αυτόν τον τύπο λοιπόν από την Καρδίτσα θα εκλεγούν 12 σύνεδροι.
Επισημαινεται οτι, η ρητρα της εκπροσωπησης καθε φυλου σε ποσοστο τουλαχιστον 40% κατα τα ανωτερω, εφαρμοζεται επι των εκλεγεντων υποψηφιων και εφοσον ο αριθμος των υποψηφιων καθε φυλου καλυπτει το ως ανω ποσοστο.
Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του συνεδρου υποβάλλεται στην εφορευτική επιτροπή εγγράφως και επι αποδείξει, απο την 10:00 της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου 2021 μεχρι την 19:00 ωρα της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021.