Στη λίμνη Πλαστήρα κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού για την καταγραφή του πυθμένα

Προχωρά σε προεργασίες και επεξεργάζεται τεχνικές λεπτομέρειες

Στη λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται από χθες πενταμελές κλιμάκιο της υδρογραφικής υπηρεσίας του ΓΕΝ, πραγματοποιώντας όλες τις προεργασίες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην καταγραφή του πυθμένα.
Εξαιτίας του «Ιανού», σημαντικές ποσότητες φερτών υλικών έπεσαν μέσω χειμάρρων στον ταμιευτήρα, αλλοιώνοντας τον πυθμένα του. Όπως ανέφερε στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πρόσβαση του σκάφους που θα αναλάβει την καταγραφή του πυθμένα, ενώ επεξεργάζεται επί μέρους τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τη βυθομέτρηση.
«Θέλουμε να διαπιστώσουμε το μέγεθος της ζημιάς σε αυτή την αθέατη περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη ο πυθμένας τη λίμνης από τις φερτές ύλες. Επίσης να γνωρίζουμε ποιες είναι πραγματικές δυνατότητες του ταμιευτήρα για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για μια «πρακτική» και «χρήσιμη» μελέτη έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, χαρακτηρίζοντας «κόσμημα της περιοχής» την λίμνη Πλαστήρα. «Είναι ένα κόσμημα το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε, γι αυτό και πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα».
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα