Στις αρμοδιότητες της υπό ίδρυση νέας Ανεξάρτητης Αρχής «παρέπεμψε» χθες από την  Καρδίτσα η Υπουργός Παιδείας τα ζητήματα που αφορούν τον ακαδημαϊκό χάρτη του Νομού.
Η κ. Νίκη Κεραμέως δεν έκανε καμία αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τα Τμήματα της Καρδίτσας, με την τοπική κοινωνία να νιώθει αδικημένη από τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις τις, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης, η Υπουργός έκανε λόγο για «αντικειμενικά κριτήρια» με τα οποία θα  αποφασίζει η νέα Αρχή ζητήματα που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων και σχολών σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κ. Κεραμέως αρκέστηκε σε μια γενική δήλωση για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, δίχως να αναφερθεί στα επί μέρους θέματα που αφορούν το Νομό  Καρδίτσας.
«Αυτή η νέα Ανεξάρτητη Αρχή θα είναι επιφορτισμένη με νέες αρμοδιότητες αναφορικά και με το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.
Για το κατά πόσο τα νέα τμήματα, οι νέες σχολές εξυπηρετούν εκπαιδευτικές ανάγκες,  συνάδουν με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και καλύπτουν Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο σχεδιασμού στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων» ανέφερε μεταξύ
άλλων η κ. Κεραμέως.
Δεν συναντήθηκε
με το συντονιστικό όργανο
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων που είχε με  φορείς, δεν συμπεριελήφθη και το άτυπο συντονιστικό όργανο που συστάθηκε για τα ακαδημαϊκά ζητήματα της περιοχής.

Συνεδριάζει αύριο

Το συντονιστικό αυτό όργανο που απαρτίζεται από τους έξι Δημάρχους του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Προέδρους του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπους των τμημάτων, είχε αποστείλει υπόμνημα ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Καρδίτσα. Συνάντηση η οποία τελικώς δεν έλαβε χώρα, γεννώντας ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία καταρτίστηκε το  πρόγραμμα της υπουργού.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη στάση της Υπουργού, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ως προεδρεύων, θα προχωρήσει στη σύγκλιση του συντονιστικού οργάνου. Συγκεκριμένα όπως μας ενημέρωσε, το συντονιστικό όργανο θα κληθεί να συνεδριάσει αύριο Δευτέρα, κάτι που όπως τόνισε κρίνεται αναγκαίο, μετά τα νέα δεδομένα που
δημιούργησε η έλευση της Υπουργού που δεν συνοδεύτηκε από συνάντηση.

Ξύλου και Επίπλου

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Καρδίτσα, η υπουργός είχε επαφές με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση- φάκελο για την επαναλειτουργία του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με τετραετές πρόγραμμα σπουδών.

Να θυμίσουμε ότι το τμήμα πέρυσι είχε συγχωνευθεί με το Τμήμα Δασοπονίας στο πλαίσιο του σχεδίου Γαβρόγλου.
Στην πρόταση που κατατέθηκε στην υπουργό τονίστηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας του Τμήματος το οποίο θα είναι και το μοναδικό σε όλη τη χώρα με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο και με επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές.
Παράλληλα θα συνεχίζει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και τον κλάδο του ξύλου και επίπλου, στον οποίο διακρίνεται όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή
πολιτική της χώρας. Μάλιστα υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η ανάγκη να μπει το τμήμα στο Μηχανογραφικό την άνοιξη.
Για τη λειτουργία του τμήματος μίλησαν και φοιτητές οι οποίοι υπογράμμισαν τα μοναδικά
χαρακτηριστικά του, αφού ήταν πρότυπο στην τεχνολογική εκπαίδευση.
Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως αφού άκουσε τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές, υπογράμμισε ότι η πρόταση θα εξεταστεί από τη νέα αρχή και τα αρμόδια όργανα του υπουργείου.