Με δραματικό τρόπο και στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι με 2-0 πήρε τη μεγάλη πρόκριση για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Αναγέννηση!

Σ’ ενα παιχνίδι που η αγωνία χτύπησε “κόκκινο” οι “κιτρινόμαυροι” με πρόσωπο του αγώνα τον Νέστορα Γκέκα που απέκρουσε δύο πέναλτι, πήραν το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης!!!

Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε χωρίς γκολ με τον Αλμωπό Aριδαίας (ομάδα που θα παίζει στο ίδιο πρωτάθλημα φέτος) να αμύνεται μαζικά και να κατορθώνει να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους!

Στην παράταση μάλιστα παραλίγο να κάνει τη ζημιά αφού κατόρθωσε να προηγηθεί σε μια αντεπίθεση στο 4′ της παράτασης με περιπετειώδη τρόπο μετά απο προσπάθεια του Γιουκούδη κι αφού η μπάλα χτυπησε στο δοκάρι στη συνέχεια στο Γκόλια για να καταλήξει στα δίχτυα!

Η Αναγέννηση παρά την ψυχρολουσία βρήκε το σθένος να αντιδράσει και με τον Κλάους Αθανασιάδη να ισοφαρίσει με σουτ μέσα από την περιοχή στο 113′!

Η παράταση έληξε ισόπαλη και με συγκλονιστικό τρόπο η Αναγέννηση πήρε την πρόκριση με 2-0 στα πέναλτι με εύστοχους τους Μπανκόνι και Λαρέα, ενώ αστόχησε ο Αθανασιάδης.

Ολοι οι παίκτες του Αλμωπού έχασαν και τα τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων τα δύο οπως προαναφέραμε απέκρουσε ο Γκέκας!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Γιουκούδης (Αλμωπός): οριζόντιο δοκάρι
Αθανασιάδης (ΑΣΑ) :κάθετο δοκάρι και άουτ
Ρόβας (Αλμωπός):απέκρουσε ο Γκέκας
Μπιανκόνι (ΑΣΑ):1-0
Σέχου (Αλμωπός) άουτ:
Λαρέα (ΑΣΑ) : 2-0
Καράμπελας (Αλμωπός): απέκρουσε ο Γκέκας!

Ακολούθησε ένα παραλήρημα πανηγυρισμών από ομάδα και κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό παρών πάλι στο Στάδιο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Γκόλιας (107’ Κοτσώνης), Λαρέα, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Λαγός, Πλέγας (75’ Γκίνη), Κουτσιανιούλης (85’ Λώττας), Πολίτης (75’ Ξέρρας), Μπραμπίγια (62’ Αθανασιάδης), Μπιανκόνι.
ΑΛΜΩΠΟΣ: Παϊτέρης, Πρίκας (64’ Γιαλαμούδης), Παρασκευάς, Σέχου, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Ζαχαρός (63’ Κέθρι), Αδαμίδης (117’ Μπακούτσης), Ρόβας, Πέττας (73’ Καράμπελας), Γιουκούδης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τις καλύτερες φάσεις, τα γκολ και τη διαδικασία των πέναλτι στο συγκλονιστικό ματς