Στο επίκεντρο η ενεργειακή ακρίβεια και τα προβλήματα των επιχειρήσεων

Το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας βρέθηκε σήμερα το Σάββατο στο επίκεντρο της συνάντησης του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τοπικά στελέχη του κόμματος και τον Γιάννη Μεϊμάρογλου, μέλος του πολιτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου και μεταξύ άλλων συμμετείχαν από τη διοίκηση του ΕΒΕ οι κκ Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Στεργιούλης και Κώστας Παπαδάκος.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στάθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, τα οποία έχουν ενταθεί μετά τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια. Επίσης, έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή, τις αποζημιώσεις του Ιανού, του υψηλού ΦΠΑ και συνολικότερα όλα εκείνα τα θέματα που συνθέτουν ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το «επιχειρείν».

Το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αποτελούνταν από τους κ. Νίκο Γανιά, Δώρα Γούλα, Νίκο Ευθυμιάδη, Σωτήρη Παπαγεωργίου, Γιάννη Σβάρνα και Γιάννη Μεϊμάρογλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Καρδίτσας. «Ακούσαμε τις προτάσεις και τα σχέδια από τα μέλη του επιμελητηρίου, οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του Ιανού που έπληξε την περιοχή. Από την μεριά μας, αναπτύξαμε τις δικές μας θέσεις ειδικά για το θέμα της ακρίβειας. Με τα μέτρα που προτείνουμε στη κυβέρνηση, επιθυμούμε να ανακουφιστούν οι πολίτες και τα ιδιαίτερα χαμηλά στρώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμάρογλου. Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι «θα υπάρχει τακτική επαφή με τα μέλη του ΕΒΕ Καρδίτσας, ενώ με τη δική τους βοήθεια το ΚΙΝΑΛ αποτελεί τη φωνή όλων των παραγωγικών τάξεων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών».

Με τη σειρά του, ο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ Καρδίτσας, δήλωσε ότι υπήρξε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στο κλιμάκιο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και επιμελητηρίου, ενώ μέσω της ανταλλαγής απόψεων δόθηκε το στίγμα στην τωρινή εποχή μετά την κακοκαιρία του Ιανού και σε ότι προβληματίζει τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο.