*ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΟΥ 2013!
*« Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων» λένε οι Θεσσαλικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων

Στο εφετείο δικάζονται την Τετάρτη τρία στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας, μετά την καταδικαστική απόφαση που είχε βγει πέρυσι σε βάρος τους για το μπλόκο της Νίκαιας του 2013.
Με την πολιτική των αγροτοδικείων να συνεχίζεται και με την παρούσα κυβέρνηση, τον περασμένο Απρίλη επιβλήθηκε στον Κώστα Τζέλλα και τον Χρ. Πάσχο από την Ενωτική Ομοσπονδνία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και το Ρίζο Μαρούδα από την Ομοσπονδία της Λάρισας ποινή 6μηνης φυλάκισης. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, με την υπόθεση να εκδικάζεται στο εφετείο της Λάρισας την Τετάρτη. Μάλιστα έξω από το δικαστικό μέγαρο αναμένεται κινητοποίηση από τους αγρότες.
Οι τρεις αγροτοσυνδικαλιστές που καταδικάστηκαν κατηγορούνταν για «διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών» στη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού που έγινε από τους αγρότες του μπλόκου.
Στο θέμα των αγροτοδικείων αναφέρθηκε (αναλυτικά εδώ) Ρίζος Μαρούδας στην εκπομπή «Θεσσαλών Γη» της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου.

Κ. Τζέλλας


Οι Θεσσαλικές Ομοσπονδίες λένε διαχρονικά « όχι» στην ποινικοποίηση των αγώνων. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Κωστας Τζέλλας υπογράμμισε ότι συνεχίζεται ο διωγμός των αγροτών για έναν αγώνα που έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων που είχαν πάρει οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες να τρομοκρατήσουν τους αγρότες για να μην συμμετέχουν σε αγώνες. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ο οποίος είναι αγώνας επιβίωσης για όλη τη μικρομεσαία αγροτιά» τόνισε.

Ρ. Μαρούδας


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας σημειώνει: «Είναι δικαίωμά μας να βγούμε στο δρόμο για να παλέψουμε για το δικαίωμα μας στην επιβίωση. Αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να τρομοκρατεί τους αγώνες. Δεν πρόκειται να καταφέρει αυτόν το στόχο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει πολιτική, να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιέργειά μας με ένα βιώσιμο εισόδημα. Τα προβλήματά μας δεν πρόκειται να λυθούν με τα αγροτοδικεία. Θα λυθούν μόνο μέσα από την πάλη των αγροτών, των εργατών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις».