Η Λάρισα φλερτάρει πλέον με το πορτοκαλί (επίπεδο 3) στο χάρτη επικινδυνότητας, καθώς το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν περίπου 30 κρούσματα, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός προέρχεται από την Ελασσόνα, όπου πλέον έχουμε και κλείσιμο σχολικών μονάδων με απόφαση της δημοτικης αρχής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα περάσει σε άλλο επίπεδο μέτρων προφύλαξης και τα καταστήματα εστίασης από τις 12,30 θα κλεινουν ξανά στις 12.00

Εκείνο που προβληματίζει ωστόσο πρισσότερο τους υγειονομικούς, είαι το γεγονός ότι τα δύο νοσοκομεία της βρίσκονται στα όριά τους, αν δεν τα έχουν ξεπερασει και κυρίως το πανεπιστημιακό που είναι και νοσοκομείο αναφοράς γα όλη την 5η ΥΠΕ.

Οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακου είναι πλέον πέντε, αφού χθες απεβιωσε 92χρονη από τα Τρίκαλα, ενώ στο Λοιμωδών νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 16 άτομα, κυρίως από τη Δυτική Θεσσαλία (Τρίκαλα και Καρδίτσα) που βρίσκεται ήδη στο πορτοκαλί (επίπεδο τρία) και φλερτάρει με το κόκκινο…

Στην Ελασσόνα η κατάσταση είναι οριακή καθώς σε καραντίνα έχουν τεθεί μαθήτριες- αθλήτριες βόλεϊ, ο προπονητής, αθλούμενοι στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και τμήματα σχολείων στην πόλη και σε Ευαγγελισμό, Σαραντάπορο.

Χθες το συντονιστικό της περιφέρειας έδωσε 14 κρούσματα στη Λάρισα και προχθές 12, ενώ ο ΕΟΔΥ έδωσε 19 χθες και 11 προχθές για την Π.Ε. Λάρισας. Στην υγειονομική  σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως το Σαββατο το απόγευμα ο περιφερειάρχης τεθηκε το θέμα της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, με δεδομένο πως οι ειδικοί αναμένουν μεγάλη αυξηση από τα τέλη του μήνα, οποτε θα κρυώσει ο καιρός. Αύριο στην εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χρδαλιά, είνι πιθανόν να ανακοινωθούν κάποια πρόσθετα μέτρα,, αν όχι για ολη την ΠΕ Λάρισας, τουλάχιστο για το δήμο λασσόνας, όπου ο δημαρχος έκανε έκκηση για τήρηση των μέτρων.

Δήμος Ελασσόνας: «Έκτακτη ανακοίνωση για κλείσιμο τμημάτων σε Γυμνάσιο – Λύκειο»

Στο

Έκτακτη ενημέρωση από το Δήμο Ελασσόνας για το κλείσιμο τμημάτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, θα παραμείνουν κλειστά από αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα παρακάτω τμήματα τάξεων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού στα τμήματα αυτά.

Στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας πέντε (5) τμήματα: Α2, Α3, Β3 Γενικής Παιδείας, Β- Ανθρωπιστικών, Β- Γαλλικών

Στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας δύο (2) τμήματα: Γ2 και Γ3

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να κρατήσουν τα παιδιά σε κατ- οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή τους σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα.

Ο Δήμος Ελασσόνας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει διαρκώς για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των υπολοίπων δημοτικών εγκαταστάσεων με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr και στην σελίδα του Δήμου στο facebook.

Δείτε φωτογραφίες από την απολύμανση σήμερα σχολικών κτιρίων στην Ελασσόνα:

Στο

Στο