Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη μιας οικογένειας, γείτονες 85χρονου που ήρθε πρόσφατα από τις ΗΠΑ και είναι θετικός στον κορονοϊό, είναι επίσης θετικά. Μάλιστα, βρέφος και μητέρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας

Στη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύονται μία μητέρα και το βρέφος της από τη Λαμία, οι οποίοι είναι γείτονες 85χρονου θετικού στον κορονοϊό που είχε επιστρέψει πρόσφατα στη χώρα μας από τις ΗΠΑ.

Θετικά, μέχρι στιγμής, είναι ακόμη δύο από τα συνολικά πέντε μέλη της οικογένειας, ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί. Το άλλο παιδί είναι αρνητικό και θα υποβληθεί σε νέο τεστ τις επόμενες ημέρες. Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ και να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς είναι θετικοί. Επαναπατρισμός με κορονοϊό Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κορονοϊός «έφτασε» στη Λαμία από τις ΗΠΑ. Ο 85χρονος άνδρας, η σύζυγός του, η κόρη τους και ο εγγονός τους είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αμερική και είναι όλοι θετικοί.

Αν και αρχικά στο αεροδρόμιο τα τεστ που τους έκαναν ήταν αρνητικά, στη συνέχεια νόσησαν. Ο 85χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σ

τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου της Λαμίας. Στη ίδια ΜΕΘ βρίσκεται και η κόρη του, σε καλύτερη κατάσταση, ενώ η σύζυγός του και ο εγγονός νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί δεν έχουν συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι, μαζί με το παιδί που δεν έχει νοσήσει.

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των 19 τεστ που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Τρίτης στην Αταλάντη από τις επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από την Αμερική.

Στο πανεπιστημιακό με τη μητέρα του το βρέφος 2 μηνών με κορωνοϊό από τη Λαμία