Στο πλευρό των Αγροτών και του αγώνα τους και η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα»

Αντιπροσωπεία της “Ανοιχτής Συνέλευσης” βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο σημείο των μπλόκο των Αγροτών και εξεδήλωσε τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα καταγγέλοντας ταυτόχρονα το κλίμα της τρομοκρατίας, της καταστολής και των διώξεων…

Αναλυτικά το ψήφισμα

«Η σιδερένια φτέρνα της κυβέρνησης πιστή στο δόγμα της «νόμος και τάξη» τούτη τη φορά με «αστυνομικό μπλόκο», με κλούβες και ΜΑΤ,   έφραξε την είσοδο της εθνικής οδού Ε65, την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, για να σταματήσει την κινητοποίηση των  αγροτών .

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των αγροτών τον δίκαιο αγώνα τους και το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Eπίσης καταγγέλλουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας από τις διμοιρίες των ΜΑΤ  στην μεγαλύτερη και πιο μαχητική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στις 6 Δεκέμβρη , που προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, ξυλοκόπησαν και εξευτέλισαν νέους και νέες, προχωρώντας ακόμα και σε χυδαίες ενέργειες, όπως το ξεγύμνωμα πολιτών, που έχει γίνει πρακτική των δυνάμεων καταστολής ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές δρώντας με απόλυτα βάρβαρο τρόπο απέναντι στους διαδηλωτές και τους αγώνες .

Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις ακόμα και πρόσφατα οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας (Πανελλαδική πορεία για τα ΑΓΡΑΦΑ-Πολυτεχνείο- 6η Δεκέμβρη) έγιναν με την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής.

Στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Τέσσερες αγωνιστές του κινήματος κατά της εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα, καλέστηκαν για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας και συγκεκριμένα, για «εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων παράβασης άρθρων» σχετικά με τη «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και τη «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» κατά την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου.

H ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση των αγωνιστών δεν θα περάσει.

Σε καμία περίπτωση οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν πτοούν τον κόσμο του αγώνα και τους αγωνιστές. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο του μαζικού και μαχητικού αγώνα μαζί με όλους αγρότες ,μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους ,ανέργους .

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους , καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Η αύξηση των τιμών του ρεύματος μέσω των ΒΑΠΕ (Bιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

θα στείλει περισσότερους αγρότες στην ανεργία. Η καταστολή που υφίσταται το κίνημα κατά των αιολικών είναι η ίδια που υφίστανται οι αγρότες. Η δημιουργία πλήθος μεικτών φραγμάτων στα ορεινά θα έχει άμεση συνέπεια στο νερό για την άρδευση (προτεραιότητα θα έχει το κέρδος του επενδυτή και όχι η παραγωγή με μικρό κόστος και η μείωση της σπατάλης νερού).

Η μαζική δράση των εργαζόμενων ανέργων αγροτών και της νεολαίας, η ενωτική παρέμβαση των μαχόμενων δυνάμεων για ένα ανατρεπτικό κίνημα σε παιδεία – εργασία – δημοκρατία –περιβάλλον μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.

Κάτω τα χέρια από τους αγρότες.

Έξω η αστυνομία από τα μπλόκα και τις συγκεντρώσεις των αγροτών , από τις διαδηλώσεις και τους κινηματικούς χώρους.

Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας.