ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Η αγωνιστική δράση στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ έχει σταματήσει, μετά το νέο κύμα της πανδημίας και τις μεταλλάξεις της.

‘Ετσι και στη Β’ Εθνική κατηγορία, στην οποία συμμετέχουν Αναγέννηση Καρδίτσας και Τιτάνες Παλαμά, έχουμε αναστολή.

Ο 3ος όμιλος είναι ξεκάθαρα ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και όπως αποτυπώνεται στη βαθμολογία, υπάρχουν 4-5 ομάδες οι οποίες κινούνται υψηλά και με στόχο την άνοδο ενώ οι υπόλοιπες έχουν σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

Μεταξύ αυτών και οι ομάδες της Καρδίτσας, που καλούνται να παλέψουν μέχρι τέλους να αποφύγουν τις τελευταίες τρεις θέσεις, οι οποίες οδηγούν στη Γ’ Εθνική.
Τόσο η Αναγέννηση όσο και οι Τιτάνες ‘’βράζουν’’ στο ίδιο ‘’καζάνι’’ και οι μέχρι στιγμής επιδόσεις τους είναι σχεδόν παράλληλες στον όμιλο.

Οι ‘’κιτρινόμαυροι’’ έχουν απολογισμό 3 νίκες και 7 ήττες σε δέκα ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα και είναι οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού με 13 πόντους.

Η Αναγέννηση καλείται να εκμεταλλευτεί περισσότερο την ‘εδρα της αφού μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μόνον δύο. Αντιθέτως δεν κατάφερε στα εκτός έδρας παιχνίδια πλην της νίκης επί της ουραγού Μελίκης, όπως έχουμε πει να διεκδικήσουν άλλο ρόζ φύλλο αγώνα.

Οι τραυματισμοί έχουν παίξει το ρόλο τους για το συγκρότημα του Βασίλη Κρομμύδα μιας και σε αρκετά ματς κυρίως στο ξεκίνημα είχε σημαντικές απουσίες.
Οι ‘’κυανόλευκοι’’ στον αντίποδα βρίσκονται στην τελευταία τριάδα της κατάταξης, με απολογισμό 2 νίκες – 8 ήττες και 12 πόντους.

Η φθίνουσα πορεία στα τελευταία παιχνίδια (6 συνεχόμενες ήττες) με αποκορύφωμα τις εντός έδρας ήττες από τη Μελίκη και τη Δόξα Λευκάδα, έφεραν αλλαγή στον πάγκο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Στη θέση του Λευτέρη Χαντζιάρα, ανέλαβε ο Θεόδωρος Πανάρας.

Δύσκολο το έργο των Τιτάνων που καλούνται να κάνουν κάποιες ‘’καίριες’’ νίκες στη συνέχεια για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της παραμονής.
Αν μη τι άλλο και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολη αποστολή στη συνέχεια και θα παλέψουν μέχρι το τέλος.

Το επερχόμενο μεταξύ τους στο πρόγραμμα ματς όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα έχει ασφαλώς βαρύνουσα σημασία.