Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό του Στρέφη στην Αθήνα και μετά από μία μεγάλη “επιστροφή” στη διεκδίκηση της νίκης για τον ΑΣΚ, τελικά ήλθε η ήττα στις λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά από τον Τρίτωνα με σκορ 91-85.

Οι “κυανόλευκοι” εμφανώς επηρεασμένοι από την πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος, βρέθηκαν πίσω στο σκορ καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα κάποια στιγμή προς τα μέσα της τρίτης περιόδου αρχισαν να χάνουν την επαφή με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά μέχρι και 12 πόντους.

Παρόλα αυτά, όσο περνούσε η ώρα το συγκρότημα της Καρδίτσας προσαρμόζονταν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, έβρισκε τα πατήματά του και κατόρθωσε όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να “εξαφανίσει” τη διαφορά ισοφαρίζοντας 65-65 προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική. Ενα πραγματικό ντέρμπι που πήγαινε πόντο – πόντο, με τον ΑΣΚ όμως να “σπαταλά” όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να περάσει μπροστά στο σκορ (δεν τα κατάφερε ούτε μια φορά), να αστοχεί σε κάποια καθοριστικά μακρινά σουτ στο τέλος και τους γηπεδούχους να παίρνουν την πολυπόθητη νίκη.

Η “Αχίλλειος πτέρνα” στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα ήταν τα συνεχή άστοχα τρίποντα, σε αντίθεση με τους Αθηναίους που είχαν καλύτερες επιδόσεις μ’ αποτέλεσμα να πάρουν μια μικρή διαφορά και να την διατηρήσουν κατακτώντας το ροζ φυλλο αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης τελείωσε με προηγούμενο τον Τρίτωνα με σκορ 21-19 και φαινόταν οτι το ματς θα κριθει στις λεπτομερειες αφού και οι δύο ομάδες ήταν επηρεασμένες από την διακοπή και προσπαθούσαν να βρουν το ρυθμό τους.
Στη δεύτερη περίοδο ο Τρίτωνας διατήρησε το προβάδισμα και τελικά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με σκορ 44-39.

Στις αρχές της επανάληψης ήταν που οι γηπεδούχοι πήραν για τα καλά κεφάλι στο σκορ και φαινόταν να καθαρίζουν την αναμέτρηση προηγούμενοι έως και 12 πόντους αλλά οι παίκτες του Κώστα Κομποδιέτα επέστρεψαν παρουσιάζοντας το μαχητικό πνεύμα που τους διέκρινε πριν τη διακοπή για ν’ ακολουθήσει το ντέρμπι που περιγράψαμε στην τελευταία περίοδο και τελικά να χαθεί η νίκη στις λεπτομέρειες.

Η απουσία του Ματαλών (για επαγγελματικούς λόγους) από τη σύνθεση του ΑΣΚ ασφαλώς έπαιξε το ρόλο της, καθώς χάθηκε μια επιπλέον επιλογή. Παρόλα αυτά όμως η ομάδα αν και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες έδειξε και χθες ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο απ’ όλους οσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Όλα δείχνουν ότι μας περιμένει μια συναρπαστική συνέχεια στη διοργάνωση καθώς οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες και αναμένονται παιχνίδια που θα κρίνονται, όπως το σημερινό στις λεπτομέρειες.

Το επόμενο ματς για τους Καρδιτσιώτες είναι την προσεχή Τετάρτη στο μεγάλο κλειστό της πόλης μας με τον Αμύντα και πρόκειται γι αυτό που αναβλήθηκε στην πρώτη αγωνιστική.