Μεγάλη επιτυχία για τον Καρδιτσιώτη τενίστα Στέφανο Διαμαντή ο οποίος θα δώσει το παρών στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο! Ο Καρδιτσιώτης τενίστας με αμαξίδιο, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού και έτσι μετά τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη το ελληνικό τένις θα έχει πιο ευρεία συμμετοχή.

Ο Στ. Διαμαντής ο οποίος ανδρώθηκε στο τένις, στον ΣΟΑΚ Φωκιανό, υπό την καθοδήγηση του Μάκη Γραπατσά, σε μία όμορφη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τόνισε τα εξής:

«Στο Ρίο του 2016 το Ελληνικό τένις εκπροσωπήθηκε μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκυο θα είμαστε παντού !!! Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους αθλητές και όλη την ανθρωπότητα, για κάποιους από εμάς ήρθε το πολυπόθητο εισιτήριο. Έστω και για την κεκλεισμένων των θυρών και με πολλούς περιορισμούς διοργάνωση.
Προσωπικά, η πανδημία ανέκοψε την προσπάθεια επανόδου μου μετά από δύο σοβαρά χειρουργεία και ήδη ενάμισυ χρόνο αποχής. Ο δικός μου αγώνας δρόμου για το χαμένο έδαφος τριών ετών στο σύνολο ήταν υπερβολικά δύσκολος, με πολλά σκαμπανευάσματα, ψυχολογικά, αθλητικά και οικονομικά.

Οι ακυρώσεις & οι αναβολές σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις ήταν για όλα τα αθλήματα ένα τεράστιο πλήγμα καθώς δεν επέτρεψαν σε πολλούς συναθλητές την ισότιμη επάνοδο. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά τα κρατάω για αυτούς που ήταν δίπλα μου, για αυτούς που είναι δίπλα στον κάθε αθλητή κι ας μη φαίνονται. Για αυτούς που κατανοούν ότι δεν υπάρχει αυτονόητο. Και, κυρίως, ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός των ΑμεΑ δεν είναι αποτέλεσμα της αδίκως χιλιοειπωμένης “δύναμης ψυχής”. Οφείλουμε όλοι εν έτει 2021 να γνωρίζουμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μη διαχωρίζουμε κατά το δοκούν.

Για εμένα, εκτός του προπονητή μου George kontos tennis, που δεν χωράνε λόγια για να περιγράψουν τη σχέση αυτή, ευτυχώς αυτή η προσπάθεια έγινε κατανοητή από λίγους και καλούς συνεργάτες και πλέον φίλους και χωρίς χρυσά χορηγικά συμβόλαια.
Οφείλω να ευχαριστήσω την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τον κ. Τουρναβίτη προσωπικά, Το Body Health Center Athens by Konstantinos Georgilakis και τον φυσιοθεραπευτή μου & φίλο Κωνσταντίνο Γεωργιλάκη.
Τον φυσίατρο μου και φίλο Themis Chimaras MD
Τη Yonex Greece για την άψογη συνεργασία και τον εξοπλισμό μου.
Το Body Club :: E-shop και τον Τάσο Σταμάτη
Τον φίλο Στέλιο Παπαδάκη

Τις Ασφάλειες Βουρούκου και την κα Άννα Τσιτσιγιάννη-Βουρούκου γιατί είναι πάντα δίπλα μου για την πραγματική ασφάλειά μου εντός & εκτός συνόρων

Οφείλω πολλά στους γιατρούς μου & ανθρώπους κο Πάρι Κουτσόγιωργα χειρουργό, κο Σωτήρη Κουτσόγιωργα πλαστικό χειρουργό, κο Παναγιώτη Γαργαλιάνο λοιμωξιολόγο, γιατί χωρίς αυτούς δε θα έγραφα όλα αυτά σήμερα. Τέλος, το tennisnews.gr γιατί είναι πάντα δίπλα στο Ελληνικό τένις με Αμαξίδιο και μας στηρίζει ισότιμα, γεγονός δυστυχώς δυσεύρετο στη χώρα μας».

Ο Στέφανος Διαμαντής θα συμμετάσχει σε άλλα δύο τουρνουά.Σήμερα αναχωρεί για Ισπανία όπου θα πάρει μέρος (8-11 Ιουλίου) στο τουρνουά EMILIO SÁNCHEZ VICARIO και στη συνέχεια στην Ελβετία για το
SWISS OPEN Geneva (13-17 Ιουλίου). Αμέσως μετά θα συμμετάσχει στο Βέλγιο στο τουρνουά FLANDERS 25 (23-25 Ιουλίου) και στη συνέχεια στις 25 Αυγούστου θα γίνει η αναχώρηση για το Τόκιο.