Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές του Ν. Καρδίτσας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία, σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως η πανδημία του covid – 19, αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύχρονης προσπάθειας. Εύχομαι το νέο τους ξεκίνημα, να αποτελέσει το θεμέλιο για την επαγγελματική τους καταξίωση και να τους φέρει ακόμα πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρά τους.

Συγχαρητήρια, θέλω επίσης να εκφράσω, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που στήριξαν τις προσπάθειες και μοιράστηκαν τα άγχη και τις αγωνίες τους. Στους μαθητές που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα ήθελα να θυμίσω ότι η δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, δεν αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία στη ζωή. Οι δοκιμασίες που θα περάσουν θα είναι πολλές, αλλά και οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν ακόμα περισσότερες. Καλή σταδιοδρομία σε όλους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας

Η σημερινή μέρα αποτελεί αφετηρία μιας νέας πορείας για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής ζωής σας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τον πνευματικό αγώνα που δώσατε, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι η επιτυχία αυτή να είναι μόνο η αρχή στο νέο αυτό κύκλο της ζωής σας που ανοίγεται μπροστά σας.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που χαίρονται κι αυτοί με την επιτυχία σας, έχοντας συμβάλλει με το δικό τους τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν εύχομαι κάθε επιτυχία στις εναλλακτικές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν. Να θυμάστε ότι όσο έχετε όνειρα και παλεύετε δεν υπάρχουν αποτυχίες. Εύχομαι από καρδιάς Καλές σπουδές σε όλους τους επιτυχόντες, να χαρείτε την επιτυχία σας και να ζήσετε τα όνειρά σας!!!

Ο Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Γιώργος Κωτσός

Μετά από μία ιδιαίτερα περίπλοκη σχολική χρονιά, που χαρακτηρίστηκε από υγειονομικά μέτρα προστασίας, τηλεκπαίδευση και περιορισμούς, που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και με όσες δυσκολίες επακολούθησαν για τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς, σήμερα βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα και την ηθική ικανοποίηση στα μάτια των επιτυχόντων. Εκφράζω τα θερμότερα μου συγχαρητήρια, σε σας και τις οικογένειες σας, για την προσπάθεια που καταβάλατε και την επιτυχία σας. Εύχομαι η επιτυχία να στεφανώνει όλους τους στόχους, που θέτετε στο νέο κύκλο της ζωής σας.

Η μετάβασή σας από τη μαθητική, στη φοιτητική ζωή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την εκπαιδευτική σας πορεία, εφοδιάζοντάς σας με τις απαραίτητες γνώσεις, για να κτίσετε το δικό σας μέλλον αλλά και της χώρας μας. Σε όσους δεν καρποφόρησε η προσπάθεια αυτή, εύχομαι να οπλιστείτε με δύναμη και επιμονή και να θυμάστε πάντα, ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελούν μονόδρομο για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση. Συγχαίρω τους γονείς, που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών, στηρίζοντας με θυσίες τους στόχους και τα όνειρά τους, στην μακροχρόνια προετοιμασία τους.

Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς, που μεταλαμπάδευσαν γνώσεις και αγωγή και που το τελευταίο διάστημα, συνεπείς στο καθήκον, προσαρμόστηκαν ταχύτατα στις νέες συνθήκες διδασκαλίας ξεπερνώντας τα οποία προβλήματα και δυσκολίες. Το δικό μας χρέος είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε οι ευκαιρίες στη ζωή σας να είναι πολλές και να παρέχονται σε όλους. Η Κυβέρνηση μας και ο Πρωθυπουργός, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, τα περασμένα δύο έτη λόγω της πανδημίας, αλλά και των φυσικών καταστροφών στον Νομό μας και αλλού, προχωρά αποφασιστικά και σταθερά στο χτίσιμο μιας σύγχρονης παιδείας, σε ένα κράτος φιλικό και αποτελεσματικό, που θα σας παρέχει προοπτικές και θέσεις εργασίας, σχετικές με τις γνώσεις και τις σπουδές σας, για να προσφέρετε και να δημιουργήσετε στον τόπο σας.

Χτίζουμε μία σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα, όπου δεν θα υπάρχει πια ανασφάλεια και αγωνία για το αύριο και έτσι να κλείσει ο δρόμος της μετανάστευσης. Οι νέοι είστε η ελπίδα μας. Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς. Κατακτήστε το και δημιουργείστε έναν καλύτερο κόσμο. Κάθε καλό στη φοιτητική σας πορεία.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα

Ένας ακόμη κύκλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας έκλεισε με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους
τους επιτυχόντες στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία αυτή δικαιώνει την σκληρή και επίπονη προσπάθεια μέσα από αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Αποδεικνύει δε ότι η προσήλωση στους στόχους αποτελεί το κυριότερο βήμα για την επίτευξή τους.

Από εδώ και πέρα ξεκινά μια καινούρια περίοδος γεμάτη προκλήσεις, ευκαιρίες, πολύτιμες γνώσεις και εφόδια, που θα γίνουν το εφαλτήριο για την επαγγελματική αποκατάσταση και την πορεία στην ζωή. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν πολύτιμοι συμπαραστάτες στον αγώνα σας και καμαρώνουν για την επιτυχία σας. Ωστόσο όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται. Μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν ή να ακολουθήσουν άλλες εναλλακτικές μορφές εξειδικευμένου εκπαιδευτικού αντικειμένου. Εύχομαι σε όλους τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες καλές σπουδές και καλή φοιτητική ζωή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και πλέον ετοιμάζονται για τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τους επιτυχόντες ξεκινά μια καινούργια ζωή. Πρόκειται για ένα νέο ελπιδοφόρο και όμορφο ξεκίνημα καθώς στα φοιτητικά τους χρόνια θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, εφόδια και εμπειρίες για την υπόλοιπη ζωή τους. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους επιτυχόντες όσο και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που μόχθησαν μαζί τους για να φέρουν αίσιο αποτέλεσμα.

Για όσους σε αυτή τη φάση δεν πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο δεν θα πρέπει να απογοητευτούν. Έχουν μπροστά τους πολλές δυνατότητες και νέες ευκαιρίες. Εξάλλου αρκετές φορές ισχύει το «κάθε εμπόδιο για καλό». Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες να έχουν μια παραγωγική και ευχάριστη φοιτητική ζωή και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους να επιστρέψουν στη γενέτειρα τους για να προσφέρουν με τις γνώσεις και το δυναμισμό τους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος

Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εύχομαι στις νέες και τους νέους επιστήμονες να διανύσουν μια δημιουργική πορεία στο νέο επίπεδο εκπαίδευσής τους και τη νέα σελίδα της ζωή τους απολαμβάνοντας το ταξίδι των σπουδών τους. Η επιτυχία τους αυτή μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς τόσο οι εξετάσεις όσο και οι προετοιμασία τους διεξήχθησαν κάτω από δύσκολες κι απρόβλεπτες συνθήκες.

Τα παιδιά, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν ένα δύσκολο και πολλές φορές άνισο αγώνα με το χρόνο αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Απέδειξαν όμως, πως οι πολύχρονοι κόποι τους και κυρίως η σκληρή προσπάθεια του τελευταίου έτους, ανταμείφθηκαν πλήρως και είσοδος στην τριτο- βάθμια εκπαίδευση αποτελεί δικαίωση των πολυετών προσπαθειών τους.

Να γνωρίζουν ότι οι γνώσεις αποτελούν σύμμαχο, εργαλείο και δύναμη για να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως το ονειρεύονται. Όμως θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Στη ζωή πάντα θα υπάρχουν οι ατυχίες και οι αστοχίες. Η αξία δεν καθορίζεται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας.

Έχετε όλη τη ζωή μπροστά. Οι επιλογές και οι ευκαιρίες καθημερινές. Θα υπάρξουν νέες προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να αγωνιστείτε και διεκδικήσετε με θέληση και αποφασιστικότητα. Καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες. Συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με ανιδιοτέλεια, κόπο και προσπάθεια στηρίζουν τα παιδιά και χτίζουν μαζί τα όνειρά τους.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος

Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για την είσοδό σας στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Η προσπάθειά σας και η επιτυχία σας, που ήταν ακόμα πιο δ σκολη εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, δικαιώνει τις θυσίες, τους κόπους και τις αγωνίες σας. Να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας που και αυτοί συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία σας αυτή.

Η φοιτητική ζωή είναι θεμέλιο γνώσης και εμπειριών, κυρίως όμως το θεμέλιο για το μέλλον σας. Ζήστε την όσο πιο έντονα μπορείτε γιατί η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Για κάποιους άλλους που δεν τα κατάφεραν, θα απαιτηθεί μια ακόμα προσπάθεια ή μια εναλλακτική διαδρομή. Τίποτα άλλωστε δεν τελειώνει εδώ, έτσι κι αλλιώς το μέλλον σας περιμένει να το κατακτήσετε. Καλές σπουδές, καλή πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου