• Αξιόλογοι εισηγητές σκιαγραφούν την προσωπικότητά του

Μια κριτική βιογραφία του Γεωργίου Καραϊσκάκη, μια μελέτη που να αναδεικνύει τις τομές και τις συνήθειες του βίου του αλλά και την νοοτροπία των ανδρών που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, είναι το ζητούμενο του συνεδρίου με θέμα “Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η εποχή του” που άρχισε χθες το απόγευμα στο Μουζάκι.

Σαρανταέξι εισηγητές μέσα από τεκμηριωμένες εισηγήσεις σκιαγραφούν την πολυσχιδή προσωπικότητα του Ηρωα της Ελληνικής Επανάστασης και τη δράση αυτού του σπουδαίου οπλαρχηγού ενώ παράλληλα αποτυπώνουν την εποχή που ολα αυτά διαδραματίστηκαν. Προκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική διοργάνωση, ανάλογη της δυναμικής και έντονης προσωπικότητας του Γεωργίου Καραϊσκάκη που έρχεται να ριξει φως σε άγνωστες πτυχές του.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, διοργανώνουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα