Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή διεκδικεί ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «Καρδίτσα – ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος απευθύνοντας ωστόσο προσκλητήριο ενότητας για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία των τελευταίων ετών στο Δήμο Καρδίτσας.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Τσιάκος, κάνει έναν μικρό απολογισμό της θητείας του στην Αντιπεριφέρεια, επισημαίνοντας ότι μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κατάφεραν να εδραιώσουν θετικά το νέο αυτό θεσμό στη συνείδηση του πολίτη.

Ο κ. Τσιάκος αναφέρει ότι στην καθημερινότητα και στα οραματικά έργα ο Δήμος Καρδίτσας έχει μείνει πίσω, τονίζοντας πως ο συνδυασμός «Καρδίτσα ο τόπος μας» έχει μια συνολική πρόταση, την οποία εξειδικεύει και θα παρουσιάσει σύντομα ολοκληρωμένη.

Κύριε Τσιάκο αποχωρείτε από την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας μετά από εννέα χρόνια θητείας.  Σε λίγες γραμμές πείτε  μας για το έργο σας;

Ανέλαβα μαζί με τους συνεργάτες μου, και με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας όταν ο θεσμός είχε πρωτοδημιουργηθεί και έκανε τα πρώτα του βήματα. Θεωρώ πως καταφέραμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να τον εδραιώσουμε και να τον καταξιώσουμε στη συνείδηση του πολίτη, αλλάζοντας την περιοχή μας.

Ας θυμηθούμε τι παραλάβαμε και τι θα παραδώσουμε. Καταφέραμε να αναβαθμίσουμε

όλες τις υποδομές. Επιγραμματικά: Παρεμβήκαμε σε κάθε επίπεδο.

Μεγάλα οδικά έργα όπως οι περιφερειακοί της Καρδίτσας, ο δρόμος Σοφάδες – Ν. Μοναστήρι ολοκληρώθηκαν επί των ημερών μας.

Σχεδόν ολοκληρώσαμε το νέο Διοικητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Εκτελέσαμε μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώσαμε τις παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, προχωρήσαμε την ύδρευση της Ανατολικής Πλευράς του Νομού από τη λίμνη Σμοκόβου, έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας καθώς σε πολλές περιπτώσεις έπιναν υποβαθμισμένο νερό.

Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα ύδρευσης σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Καρδίτσας τα Καλύβια Πεζούλας.

Κατασκευάζουμε περιφερειακή οδό στο Νεοχώρι για διευκόλυνση της κυκλοφορίας των επισκεπτών, εκτελέσαμε δεκάδες μικρότερα οδικά έργα στο ορεινό και το πεδινό τμήμα της Καρδίτσας.

Χρηματοδοτήσαμε το κτίριο του 1ου Λυκείου, το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Μουζάκι.

Εκσυγχρονίσαμε τα Κέντρα Υγείας σε ότι αφορά τις υποδομές τους, ολοκληρώσαμε την ψυχιατρική κλινική, εγκαινιάσαμε τον καινούργιο αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου…

Πιστέψτε με ο κατάλογος των έργων που εκτελέσαμε είναι πολύ μακρύς. Για αυτό σταματώ εδώ. Απλά σας λέω πως παρεμβάσεις μας έγιναν σε κάθε σημείο του Νομού.

Και μετά από αυτό το έργο γιατί φεύγετε από  την Περιφέρεια και διεκδικείτε το Δήμο Καρδίτσας;

Όπως σας προανέφερα τα χρόνια που βρίσκομαι στο αξίωμα τουΑντιπεριφερειάρχη ήταν για μένα χρόνια δημιουργίας, καταξίωσης και προσφοράς στον πολίτη, μέσα από το έργο μας, τις παρεμβάσεις μας σε διάφορα επίπεδα και τη συνεχή διεκδίκηση για την Καρδίτσα πετύχαμε αρκετά.

Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης που για μένα είναι χώρος προσφοράς προς τους συμπολίτες μου. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να συνεχίσω να προσπαθώ για το καλό της Καρδίτσας μας, για το καλό του τόπου μας μέσα από το δημαρχιακό θώκο. Με τη δύναμη που επιθυμούμε να μας δώσουν οι δημότες Καρδίτσας σε συνεργασία με τους άξιους συνεργάτες μου νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Τι έχετε να πείτε για το Δήμο Καρδίτσας; Ποιά είναι η πρόταση σας με λίγα λόγια;

Όλη την πρόταση την εξειδικεύουμε με τους συνεργάτες μου και θα την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη. Ωστόσο θα σας έλεγα πως εκείνο που επιθυμούμε δεν είναι να δούμε ένα Δήμο Καρδίτσας που απλως θα παρακολουθεί το βηματισμό των άλλων πόλεων της Θεσσαλίας, αλλά ένα Δήμο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχω την αίσθηση πως σε πολλά μείναμε πίσω. Και στην καθημερινότητα, και στα οραματικά έργα.

Ας δούμε τι συμβαίνει δίπλα μας: Ο μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα για παράδειγμα κατάφερε για ένα μήνα να γεμίσει όχι μόνο τα ξενοδοχεία των Τρικάλων αλλά και όλα τα ξενοδοχεία της Καρδίτσας.

Οι γείτονές μας καινοτομούν και βρίσκουν έξυπνους τρόπους να αναπτυχθούν και εμείς μιλάμε ακόμη για «νοικοκύρεμα» των οικονομικών. Νοιώθω ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω και απλά προσπαθούμε υποκριτικά να βαφτίσουμε το «Κρέας Ψάρι» για να πούμε ότι όλα πάνε καλά. Δυστυχώς μείναμε τελευταίοι μεταξύ των Θεσσαλικών πρωτευουσών και αυτό δεν μας τιμά.

Εμείς λοιπόν ως συνδυασμός «Καρδίτσα – ο τόπος μας», έχουμε μια συνολική πρόταση η οποία απαντά και στα προβλήματα της καθημερινότητας που φυσικά είναι σημαντικά για τον πολίτη, αλλά και στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη. Εξάλλου πεποίθηση μας είναι ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει ηγετικό ρόλο στο Νομό και το ρόλο αυτό θα πρέπει να εμφανίζει, για να αλλάξουμε συνολικά την άσχημη εικόνα.

Κατέρχονται από τον ευρύτερο χώρο στον οποίο ανήκετε πολιτικά άλλοι δύο υποψήφιοι. Υπάρχει έδαφος για καλή συνεργασία με αυτούς τους δύο συνδυασμούς για το καλό της Καρδίτσας;

Πιστεύω ότι οι δημότες της πόλης μας θα μας δώσουν καθαρή εντολή νίκης για να ασκήσουμε αποτελεσματική διοίκηση στο Δήμο Καρδίτσας. Εάν αυτό όμως δεν συμβεί θα ευχόμουν να συνεργαστώ με αυτούς τους δύο υποψηφίους ώστε να αποτελέσει μια κακή παρένθεση για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου η παρούσα δημοτική αρχή, κάτι το οποίο διαπιστώνω στην καθημερινή μου επαφή με τους δημότες.

Εγώ και οι συνεργάτες μου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι τους καταξιωμένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, εκτιμούμε από τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο, ότι θα έχουμε τη δύναμη που απαιτείται για να διοικήσουμε το Δήμο αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών. Με πνεύμα συνεργασίας είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα στο Δήμο Καρδίτσας. Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους συνδημότες μας να μας δώσουν με την ψήφο τους τη δύναμη ώστε να αντιστρέψουμε με θετικό πρόσημο την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καρδίτσας.