Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας θα επιδιώξουν οι φορείς του Νομού μετά την απόφασή της να ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Καρδίτσα τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Θα προηγηθεί όμως η σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα εξετάσει την ύπαρξη ή μη μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τη λειτουργία του τμήματος, ενώ παράλληλα θα διαμορφώσει έναν «χάρτη» στοχευμένων προτάσεων και διεκδικήσεων για τον ακαδημαϊκό μέλλον του Νομού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στη χθεσινή σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία Καρδίτσας και άλλων 37 πανεπιστημιακών τμημάτων.
Ο προβληματισμός για την αρνητική αυτή εξέλιξη εκφράστηκε από την πλειοψηφία των φορέων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός πλάνου για το ακαδημαϊκό μέλλον της περιοχής. Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της δημιουργίας έδρας σχολής, της επιστροφής του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας, ενώ εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας έκρουσαν το «καμπανάκι» και για το μέλλον του τμήματος επιστήμης τροφίμων και διατροφής.
Στη χθεσινή σύσκεψη το «παρών» έδωσαν οι Βουλευτές Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Λάππας, ενώ με επιστολή τοποθετήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Επίσης παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Μουζακίου Φάνης Στάθης, Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου, Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, του ΚΚΕ, του ΚΙΝΑΛ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καρδίτσας.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα