Τα χρήματα για τους κτηνοτρόφους με τη νέα ΚΑΠ, θα είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα που παίρναμε στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος.

Όμως, όπως λέει ο κ. Γκουρομπίνος υπάρχουν πολλά δυσνότηα σημεία και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που ίσως οδηγήσουν σε έξοδο τους μικρούς επαγγελματίες. Για παράδειγμα λέει ο ίδιος, φαίνεται να δίνεται από τη νέα ΚΑΠ ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολλαπλή συμμόρφωση, με την εφαρμογή της οποίας, ίσως υπάρξουν περικοπές επιδοτήσεων δια ασήμαντη αφορμή.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας, συνεχίζει ο κ. Γκουρομπίνος είναι η επιδότηση να πηγαίνει στην παραγωγή, σε όσους δηλαδή έχουν τιμολόγια για γάλα και κρέας, σε όσους χρησιμοποιούν το βοσκότοπο, ενώ στα ενσταβλισμένα (μοσχάρια για κρέας ή αγελάδες για γάλα) να δοθούν ειδικά δικαιώματα, καθώς επίσης επιδότηση να δίνεται σε κτηνοτρόφους με βόσκοτοπο που χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γκουρομπίνος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, πρόταση της Ομοσπονδίας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια ενιαία περιφέρεια και όχι τρεις όπως σήμερα. Μεγάλο το ενδιαφέρον για γάλα, πρόβλημα οι ζωοτροφές Τέλος σε σχέση με την κατάσταση στην αγορά του γάλακτος, ο κ. Γκουρομπίνος επισημαίνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεταποιητές, όμως θεωρείται δεδομένο πως με τις τιμές των ζωοτροφών στα ύψη, η παραγωγή θα μειωθεί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα τα ζώα να ταΐζονται σωστά και με επάρκεια.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα