Τέλος η Ιουνίου η περάτωση της εργολαβίας για την ύδρευση 40 κοινοτήτων από τη Λίμνη Σμοκόβου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο διυλιστήριο και θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές λειτουργίες

Την παράταση της προθεσμίας έως τις 30 Ιουνίου για την περάτωση της εργολαβίας που αφορά την ύδρευση της ανατολικής πλευράς του Νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η εν λόγω παράταση αφορά την αποπεράτωση τεχνικών, οικίσκων και των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Νέος Αγών από τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουτρομάνο, το υποέργο του Διυλιστηρίου έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα – καιρού επιτρέποντος- θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες. Να σημειώσουμε, όπως είχε γράψει σε παλιότερο ρεπορτάζ η εφημερίδα, ότι για το υποέργο του διυλιστηρίου είχε δοθεί παράταση ενός μηνός έως το τέλος Φλεβάρη.
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, λήφθηκε μετά από αίτηση- συναίνεση του αναδόχου, ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι ημιτελείς και οι εναπομένουσες εργασίες. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, που ήταν η ημερομηνία της τελευταίας παράτασης, ο ανάδοχος είχε εκτελέσει περίπου το 93% του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης και το 100% των εργασιών σωληνώσεων.

O κ. Κουτρομάνος

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρομάνο, υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα η ολοκλήρωση και οι δοκιμασίες των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών εντός των 40 οικίσκων παροχής (όσες και οι κοινότητες που θα υδρεύονται) απαιτούν την οριστική ηλεκτροδότησή τους από τον ΔΕΔΗΕΕ, η οποία εκκρεμεί. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες στο Διυλιστήριο (ποιοτικά χαρακτηριστικά νερού κλπ), ωστόσο οι τελικές δοκιμές θα πρέπει να γίνουν παράλληλα, με τον συντονισμό των δικτύων.