Προς το τέλος της εβδομαδας θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρώτο πακέτο των συνδεδεμένων  ενισχύσεων του 2019.

Προγραμματίζεται δε να πληρωθούν μαζί με τις συνδεδεμένες και υπόλοιπα ενιαίας σε δικαιούχους παραγωγούς, που έμειναν εκτός για διάφορους λόγους, από τις πληρωμές του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου.

Στόχος των επιτελών του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στο μεγάλο αυτό πακέτο να συμπεριληφθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις για το σκληρό σιτάρι, που σημειωτέον αναμένεται μάλλον αυξημένη από πέρσι, για τα τεύτλα που θα είναι επίσης αυξημένη, τα βρώσιμα όσπρια, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τους καρπούς με κέλυφος, τα σανοδοτικά ψυχανθή και τέλος τα μήλα.

Σε ότι αφορά την πληρωμή της συνδεδεμένης στο βαμβάκι, αυτή προσδιορίζεται μετά το δεύετρο δεκαήμερο του Μαρτίου, αφού τυπικά η εκκοκκιστική περίοδος λήγει τέλη Φεβρουαρίου. Σημειωτέον ότι φέτος η συνδεδεμένη στο βαμβάκι λόγω αύξησης της καλλιέργεια, θα είναι περίπου 9 ευρώ το στρέμμα χαμηλότερη σε σχέση με περυσι, στα 64,6 ευρώ, από τα 72,5 πέρυσι. Μοναδική περίπτωση να υπάρξει αύξηση της συνδεδεμένης είναι οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποδώσουν καρπούς, σχετικά με τα πραγματικά στρεμματα που καλλιεργήθηκαν…