Από τον Ιούνιο του 2019 που έγιναν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο Δήμο Καρδίτσας μέχρι και σήμερα, έχουμε τέσσερις παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων.
Την αρχή έκανε ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και την θέση του ως πρώτη επιλαχούσα, έλαβε η κ. Σωτ. Μπακαλάκου.
Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέλαβε ο γιατρός κ. Ιωαν. Ντελής ο οποίος λίγο διάστημα αργότερα υπέβαλε κι αυτός την παραίτησή του, από δημοτικός σύμβουλος. Την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέλαβε ο Κώστας Μπαρμπούτης.
Στη συνέχεια, οι αλλαγές που έγιναν με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, επηρέασαν και πάλι τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σωκράτης Παππάς ανέλαβε διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναγκάστηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα την θέση του να λάβει η πρώτη επιλαχούσα, κ. Όλγα Μακρή.
Η τελευταία παραίτηση ήταν του κ. Γιώργου Νικολάου. Ο ιατρός δεν μπορούσε να  ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.
Τη θέση του κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών από την δημοτική παράταξη «Δυνατή Καρδίτσα», κ. Παναγιώτης Ευθυμίου. Οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν άραγε;
Κ.Φ.