Η φωτογραφία που επιλέξαμε για το σημερινό ρεπορτάζ είναι πιστεύουμε – με μια δόση χιούμορ – χαρακτηριστική σχετικά με το πως μπορούν να… αξιοποιηθούν πλέον τα γήπεδα ποδοσφαίρου, αν ο κορωνοϊός συνεχίσει τη φρενήρη πορεία και επέλασή του!
Μιας και δεν πρόκειται να φιλοξενήσουν αγωνιστική δράση, μπορούν να χρησιμεύσουν ως… πάρκα! Γιατί όχι να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι… αναδάσωσης!!!

Η δημιουργία του δάσους στο γήπεδο του Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας ήταν ιδέα του Ελβετού καλλιτέχνη Κλάους Λίτμαν, ο οποίος είχε ως στόχο με τη δράση του αυτή, να επιστήσει την προσοχή των ηγετών των κρατών τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αποψίλωση των δασών.

Στο χορτάρι που φιλοξενούνταν ποδοσφαιρική δράση και μπροστά στις εξέδρες που γέμιζαν με χιλιάδες φιλάθλους, βλέπουμε σπάνια δένδρα!

Κάπως έτσι θα είχε μεταμορφωθεί ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων, αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος, εάν δεν υπήρχε η μεγάλη ανθρώπινη δραστηριότητα!
Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και το δεύτερο σφοδρό κύμα που πλήττει όλη την Ευρώπη και φυσικά τη χώρα μας (σήμερα αναμένεται να έχουμε ανακοίνωση για νέο “λουκέτο” σε όλα τα επίπεδα) τα γήπεδα και οι αθλητικοί χώροι δεν θα έχουν ανθρώπινη παρουσία.

Όπως συνέβη την περασμένη άνοιξη, έτσι και τώρα είμαστε κοντά σε πλήρη αναστολή της αθλητικής δράσης όπως και των υπολοίπων καθημερινών δραστηριοτήτων…

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το σύστημα υγείας που απειλείται με κατάρρευση όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και των φοβερών ελλείψεων και παραλείψεων στο μεσοδιάστημα, ειναι το πρώτο που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους ιθύνοντες!
Ολα τα υπόλοιπα έπονται.

Ωστόσο οι συνέπειες από μια δεύτερη καθολική αναστολή όλων των δραστηριοτήτων θα είναι τεράστιες με την κατάσταση να διαμορφώνεται ως τραγική.
Το να ξαναδούμε τις ομάδες του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τις ερασιτεχνικές που είναι εγκαταλελειμένες στο έλεος του θεού, στο ίδιο επίπεδο που βρέθηκαν μόλις επανεκκίνησε ο αθλητισμός, φαντάζει εξωπραγματικό.

Πέρα από την αγωνιστική τους υπόσταση που θα διαφοροποιηθεί λόγω της αδράνειας, το οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα είναι τρις χειρότερο από το ήδη προβληματικό που επικρατούσε πριν μπει στη ζωή μας όλη αυτή η ιστορία…

Αν δεν υπάρξει σοβαρή ενίσχυση από την πολιτεία (που αυτή την ώρα πάντως δεν γνωρίζει ούτε η ίδια πως να διαχειριστεί τα καινούργια δεδομένα, ποσω δε να βάλει μπρος ενα σχέδιο ανασυγκρότησης!), τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για να ξαναδούμε τις ομάδες ανταγωνιστικές και τα γήπεδα με κόσμο. Ισως επιβεβαιωθεί ο Κλάους Λίτμαν!