Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, από την κοινότητα Προαστίου, η παρουσίαση της συγγραφικής δουλειάς της Αποστολίας Κυργιάκη με τίτλο «ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ – τσ’ θκειαζ μ’ τσ’ Φώτους», μια σπαρταριστή και άκρως χιουμοριστική καταγραφή της καραγκούνικης λαλιάς, μέσα από μικρές αυτοτελείς ιστορίες της καραγκούνικης καθημερινότητας των αρχών του 20ου αιώνα έως και τις μέρες μας.

Το σχολιασμό- ανάλυση του βιβλίου έκαναν η φιλόλογος κ. Σιαφάκα Ελένη, η νηπιαγωγός- ποιήτρια κ. Καλύβα Όλγα και η πρόεδρος της κοινότητας Προαστίου και καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Κρικώνη Αθανασία. Την εκδήλωση πλαισίωσε με μουσικά ακούσματα, σε στίχους της συγγραφέως, ο τραγουδιστής Άρης Φαλιάγκας με τον Γιώργο Καραδήμο στην κιθάρα.

Η θεατρική ομάδα «Δρώμενα» του Λαογραφικού- Αθλητικού Κέντρου Παλαμά, υπό την καθοδήγηση της προέδρου κ. Σοφίας Τζέλλα, έκλεισε την όμορφη βραδιά με δραματοποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει και από μια άλλη οπτική γωνία το συγγραφικό έργο της κ. Κυργιάκη. Το αβίαστο χειροκρότημα και το αυθόρμητο γέλιο – κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο βιβλίο- ήταν μεταξύ άλλων και η απόδειξη της επιτυχίας της εκδήλωσης.