Εδώ και χρόνια διαπρέπει στο τριπλούν ως από τους κορυφαίους της Ελλάδας και όχι μόνο. Σεμνότατος, χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα ή ν’ απασχολήσει ποικιλοτρόπως τα “αδηφάγα” ΜΜΕ, έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό.

Είναι ένα δικό μας παιδί, που ξεκίνησε μάλιστα από το προβληματικό ταρτάν του του Δημοτικού Σταδίου  και έφθασε ακόμη και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2018!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσιάμη που  τα ξημερώματα αγωνίζεται στους προκριματικούς του Τριπλούν και δίνει κι αυτός το παρών στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μάλιστα με μια φοβερή επίδοση. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Ελληνας αθλητής που συμμετείχε ποτέ σε Ολυμπιάδα!

Για δεύτερη φορά στη μεγάλη του διαδρομή και καριέρα ο 39χρονος Καρδιτσιώτης άλτης λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς, καθώς προηγήθηκε εκείνη στο Πεκίνο το 2008.

Ένα πρόβλημα τραυματισμου που είχε φέτος δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ωστόσο η συγκυρία τον ευνόησε καθώς απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ύστερα από πρόσκληση που έλαβε απο την ΙΑΑF, λόγω ακύρωσης της συμμετοχής άλλων αθλητών που ήταν πάνω απ’ αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη.
Πολυνίκης, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στον κλειστό και στον ανοιχτό στίβο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

Ανεξαρτήτως των επιδόσων  στα προκριματικά του αθλήματος όπου έχει τον τίτλο του καλύτερου Ελληνα, είναι τεράστια η διάκριση που έχει πετύχει με την παρουσία του και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάτι που αναμφίβολα το δικαιούταν για όσα έχει δώσει στα ελληνικά χρώματα, στην περιοχή μας, αλλά κυρίως στον εαυτό του και στους αγαπημένους του ανθρώπους που τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα…