Ένα μικρό σοκ έχουν υποστεί οι πληγέντες αγρότες του «Ιανού» στο Νομό Καρδίτσας, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ (μέσω κωδικών taxis), έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται τα πορίσματα από τις εκτιμήσεις των ζημιών.

Αγρότες που επικοινώνησαν με το «Νέο Αγώνα», μας επισήμαναν πως οι εκτιμήσεις των πορισμάτων που έχουν ανακοινωθεί σε κατά τόπους περιοχές, είναι κατώτερες του αναμενομένου, συγκριτικά με τις πραγματικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τον «Ιανό». Πιο συγκεκριμένα, οι πληγέντες αγρότες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Σε αυτούς που έλαβαν την προκαταβολή των 100 ευρώ και σε αυτούς που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ, παρότι οι καλλιέργειές τους «πνίγηκαν». Σε ένα μεγάλο κομμάτι αγροτών που έλαβαν την προκαταβολή, τα πορίσματα ξεκινούν από 30% ζημιά και φτάνουν μέχρι και 100%.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι πληγέντες που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση οι αγρότες αφενός δεν έλαβαν ούτε την προκαταβολή, αφετέρου τα πορίσματα των ζημιών ξεκινούν από 20% και φθάνουν μέχρι και 80%.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα