Tρακτέρ έδωσαν τον τόνο των επερχόμενων κινητοποιήσεων

Τα τρακτέρ στον Ε-65 βγάζουν την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου οι Καρδιτσιώτες αγρότες, ενώ ολιγοήμερα μπλόκα θα στηθούν την ίδια ημέρα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.


Στην απόφαση αυτή κατέληξαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και οι αγρότες που συμμετείχαν στη πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη την οποία συγκάλεσαν στον Παλαμά οι Θεσσαλικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με τρακτέρ από την περιοχή του Παλαμά να δίνουν το αγωνιστικό τόνο των επερχόμενων κινητοποιήσεων. Οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους από το Σαββατοκύριακο στις πλατείες, ενώ θα συνεχιστούν οι ενημερωτικές συσκέψεις σε χωριά του κάμπου.

Βαμβάκι
Η απόφαση για το στήσιμο ολιγοήμερων μπλόκο στην παρούσα χρονική συγκυρία, λήφθηκε με γνώμονα την εκκοκκιστική περίοδο που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, καθώς «αιχμή» των κινητοποιήσεων αποτελεί το θέμα των τιμών στο βαμβάκι. Οι αγρότες διαμαρτύρονται και φέτος για το γεγονός ότι δεν αμείβονται με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου βάμβακος που παραδίδουν. Απέναντι στο καθεστώς των χαμηλών τιμών, θέτουν το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές. Για το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα τονίστηκε ότι νομοσχέδιο στην Πολωνία προβλέπει την ελάχιστη εγγυημένη τιμή για αγροτικά προϊόντα (σιτάρι κλπ). Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρθηκε ότι σήμερα το κράτος εγγυάται τα έσοδα των κατασκευαστών στους αυτοκινητοδρόμων, όχι όμως και των αγροτών που τους αφήνουν τελείως ακάλυπτους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη εκδοση του Νέου Αγώνα