Δυστυχώς, άλλο ένα πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας πριν καλά καλά φθάσει στην ολοκλήρωσή του, δικαιολόγησε την καχυποψία έως και την αποστροφή με την οποία το περιβάλλει ο φίλαθλος κόσμος. Επίσης δικαιολόγησε και τον χαρακτηρισμό του ως από τα πλέον αναξιόπιστα σε όλο τον πλανήτη!

Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες προχειρότητας στον τρόπο διοργάνωσης (βλέπε καθυστερημένη έναρξη), μεθοδεύσεων στα γραφεία (βλέπε υπόθεση της Αναγέννησης με τις αναβολές του αγώνα στην Καβάλα) και βεβαίως “χειρουργικών” επεμβάσεων από την διαιτησία! Για μία ακόμη φορά ζήσαμε καταστάσεις που δυστυχώς δεν αφήνουν το ποδόσφαιρο ν’ ανασάνει. Δεν αφήνουν τον κόσμο να χαρεί τη διαδρομή των ομάδων του και ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε υπό σοβαρές προϋποθέσεις να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν όλες οι θεσσαλικές ομάδες, έδιναν ένα χρώμα ξεχωριστό αλλά δυστυχώς δεν αρκούσε αυτό γιατί τα κακώς κείμενα ήταν περισσότερα.

Η εύνοια που απολάμβανε (και απολαμβάνει) η πρωτοπόρος Βέροια είναι σκανδαλώδης. Και τα “σφυρίγματα” της διαιτησίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ν’ αποκτήσει τη διαφορά.
Ιδίως εις βάρος της Αναγέννησης που άρχισαν πολύ να τη φοβούνται και να την υπολογίζουν, τόσο από το περασμένο καλοκαίρι όταν έκανε εντυπωσιακές μεταγραφές, όσο κυρίως και κατά τη διάρκεια της πορείας της όταν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και διεκδικούσε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες την κορυφή!

Αν θυμηθούμε ξεχωριστά όλα τα παιχνίδια στα οποία οι “κιτρινόμαυροι” αδικήθηκαν (κάνουμε μια συνοπτική αναφορά πιο κάτω), θα διαπιστώσουμε ότι οι βαθμοί που χάθηκαν είναι εκείνοι που έκαναν την διαφορά.

Πέρα δηλαδή από τις δικές της “κακές ημέρες”, τα όσα προβλήματα υπήρξαν με τον κορωνοϊό, την αγωνιστική απραξία ενός ολόκληρου μήνα και στη συνέχεια την εξοντωτική σειρά αγώνων που ακολούθησε, είχαμε καθοριστικές “χειρουργικές επεμβάσεις” (άλλοτε προσεκτικές κι άλλοτε απροκάλυπτες) που στέρησαν σημαντικούς βαθμούς.

Μέσα σε όλα αυτά και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά κάποιων ομάδων στα ματς με την Αναγέννηση να σκοτώνονται και σ’ αυτά με τη Βέροια να παίζουν φιλικά.
Επίσης, η τραγική μεθόδευση των αναβολών του αγώνα μ’ αυτό το συνοθύλευμα που ονάζεται Καβάλα που έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο…

ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ

Πάρα πολλές είναι οι περιπτώσεις που η Αναγέννηση φέτος αντιμετώπισε εχθρικές διαιτησίες στα όρια της πρόκλησης!

Και αυτές με τον τρόπο τους συνέβαλαν ώστε να μείνει πίσω στη μάχη της κορυφής. Προσφατη είναι αυτή του Ευαγγέλου στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Εχουμε όμως πολύ χειρότερες στο πορηγούμενο διάστημα.
Πάμε να θυμηθούμε ορισμένες:

ΠΑΟΚ Β’ – ΑΣΑ 2-1: Ανύπαρκτο πέναλτι που δίνεται στον Κούτσια για το 2-1. Μη αποβολή παίκτη του ΠΑΟΚ Β’ σε τράβηγμα φανέλας στον Γκουγκούδη, με τον διαιτητή να βγάζει την κίτρινη, αλλά μόλις διαπίστωσε ότι είναι η δεύτερη να την ξαναβάζει στην τσέπη!!!

ΑΕΛ - ΑΣΑ 0-0: Πέναλτι στον Μπραμπίγια στο πρώτο ημίχρονο που δεν δίνεται.

ΑΣΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0: Πέναλτι στον Μπραμπίγια που δίνεται φάουλ έξω από την περιοχή.

ΞΑΝΘΗ - ΑΣΑ 5-2: Πέναλτι εις βάρος της ομάδας που δίνεται στο τείχος και το σκορ γίνεται 3-0.

ΑΣΑ – ΚΑΒΑΛΑ 1-0: Το πιο καραμπινάτο πέναλτι που δεν δίνεται στον Μπιανκόνι την ώρα που πάει να πλασάρει κι ενώ το σκορ είναι 0-0.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΑΣΑ 0-0: Πέναλτι σε Μπιανκόνι και Μπενγκόα που δεν δίνονται.

ΑΛΜΩΠΟΣ – ΑΣΑ 1-0: Πέναλτι σε τράβηγμα του Μπιανκόνι.

ΑΣΑ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0: Πέναλτι σε διπλό χέρι παικτη της Νίκης Βόλου.

ΑΣΑ – ΠΑΟΚ 1-0: Πεντακάθαρο γκολ του Γκίνι που ακυρώνεται, διπλό πέναλτι σε χέρια αντιπάλων σε προσπάθεια του Καρανίκα.

ΑΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ 5-2: Πέναλτι στον Μπραμπίγια που δεν καταλογίζεται στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ το σκορ είναι στο 0-0. Ανύπαρκτο πέναλτι που δίνεται στο δεύτερο ημίχρονο στη Βέροια.

ΑΣΑ – ΑΕΛ 2-3: Φάουλ επιθετικό στον Πλέγα που δεν δίνεται στο 0-1 της ΑΕΛ. Πέναλτι στον Αθανασιάδη που δεν καταλογίζεται, γκολ της ΑΕΛ μετά το πέρας του χρόνου των καθυστερήσεων.

Κάποια από τα παραπάνω λάθη μεταφράζονται σε χαμένους βαθμούς. Ακόμη και σε ματς που η Αναγέννηση δεν ήταν καλή θα μπορούσε να έχει πάρει τις νίκες. Ολα τα παραπάνω υπάρχουν σε βίντεο που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα και θα τα παρουσιάσουμε αναλυτικά στο τέλος της σεζόν.

Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η μεγαλύτερη παρωδία του φετινού πρωταθλήματος της super league 2 εις βάρος της Αναγέννησης, αλλά και της ίδιας της αξιοπιστίας της διοργάνωσης, ήταν ασφαλώς τα όσα έλαβαν χώρα με τον αγώνα στην Καβάλα! Αγώνας για την 2η αγωνιστική που ακόμη δεν έχει… διεξαχθεί
Με τους “κιτρινόμαυρους” να ταξιδεύουν δύο φορές στη Μακεδονική πόλη, να παρουσιάζονται κανονικά στο γήπεδο μαζί με τους διαιτητές, αλλά να μην βρίσκουν τον… αντίπαλο!!!

Τη μία γιατί, δήθεν, δεν πρόλαβε να εκδόσει τα δελτία (λες και έφταιγε η Αναγέννηση γι’ αυτό) και την άλλη γιατί δήλωσε κρούσματα κορωνοίού την Κυριακή το μέσημέρι εκτός των όσων όριζε το υγιειονομικό πρωτόκολλο και καταγράφοντας μάλιστα παίκτες που δεν ανήκαν στη δύναμή της για να συμπληρωθεί ο αριθμός!

Κι αντί τα πειθαρχικά της super league και της ΕΠΟ να δικαιώσουν την Αναγέννηση και να της δώσουν τους τρείς βαθμούς την… τιμώρησαν που ταξίδεψε δύο φορές και επαναόρισαν τον αγώνα σε ισάριθμες περιπτώσεις!!!

Θυμίζουμε ότι η Καβάλα μπήκε στο πρωτάθλημα με καθυστέρηση κι αφού αναβλήθηκε η πρώτη αγωνιστική, ενώ για χάρη της ξανάγινε η κλήρωση για δεύτερη χρονιά, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά.
Τώρα που η υπόθεση πρώτη θέση έχει χαθεί, δεν έχει και νόημα το παιχνίδι και να επαναοριστεί. Αν γινόταν στις αρχές Ιανουαρίου και η Αναγέννηση το κέρδιζε θα βρισκόνταν εκείνη την περίοδο στην κορυφή!!!

Θ.Κ.