Κλείνει ο κύκλος της επιδημιολογικης επιτήρησης  σήμερα στον οικισμό των ρομά στη Νέα Σμύρνη με την τελευταία μεγάλη ομαδική δειγματοληψία στα πλαίσια του σχεδιου 0-7-14. Από το πρωί 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δειγματοληψίες και τα πάνω από 400 τεστ που θα ληφθούν θα σταλούν στην Αθήνα ώστε να έχουμε γρηγορότερα απαοτελέσματα. Η τελευταία ιχνηλάτηση των 18 δειγμάτων της Παρασκευής έδωσε μικρό αριθμό κρουσμάτων ασυμπτωματικών σε ανήλικους.

Tα αποτελέσματα από τη σημερινή τελευταία μεγάλη δειγματοληψία θα καθορίσουν και τις κινήσεις των αρχών για το προσεχές διάστημα

Την ίδια ώρα αποχωρούν από την ΑΡΩΓΗ όοι ρομά συμπλήρωσαν την 14η μερα, αφού τους έγινε το τελευταίο τεστ και ήταν αρνητικοί. Ο σχεδιασμός του ΕΟΔΥ έχει μετατραπεί ακι η ΑΡΩΓΗ πλέον στους ασυμπτωματικούς δεν θεωρείται υποχρεωτική καθώς τους συνιστάται η απομόνωση κατ- οίκον.

Τελευταία ομαδική δειγματοληψία σήμερα στον οικισμό των ρομά στη Νέα Σμύρνη

Χθες βράδυ στις 9.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός που είχε την πρωτοβουλία να την καλέσει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο καθηγητής Επιδημιολογίας – εκπρόσωπος ΕΟΔΥ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου – συντονιστής της «Αρωγής» κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Απόστολος Κομνός καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επιδημιολογική επιτήρηση του οικισμού για ένα διάστημα αρκετών ημερών ακόμη, ενώ θεωρήθηκε θετικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού από τη συνοικία στο γενικό πληθυσμό της πολης.

Δύο νέα κρούσματα στη Λάρισα

 Εντωμεταξύ χθες βράδυ ταυτοποιήθηκαν δύο νέα κρούσμτα στη Λάρισα. Πρόκειται για εναν 23χρονο ρομά που εμφανίστηκε με συμπτώματα στο ΓΝ Λάρισας και του έγινε τεστ που ήταν θετικό και μία γυναίκα που εμφάνισε θετικό τεστ στον προεγχειρητικό έλεγχο